Cashmere liefde

 Werken doe ik in tijden van corona het liefste in kasjmier. Heerlijk zacht, maar bovenal warm. Ik zit sinds dit schooljaar veel op kantoor, ik heb een nieuwe baan als ondersteuningscoördinator in het voortgezet onderwijs en de ramen moeten open i.v.m. de ventilatie, nou ik kan je vertellen, dat is koud met de herfstwind er vol bovenop.

Kasjmier dus, een mooi bruggetje naar het onderwerp van vandaag. Deze pracht van een vaas: de Ferm Living Tuck Vaas, in de kleur, jawel; cashmere. 
Deze kleur zie je in de herfstlijn van Ferm Living sowieso heel veel terug en ik vind hem prachtig. Kijk bijvoorbeeld hier eens naar:


Dit is het Haze Dressoir (met daarop de Tuck Vase een maatje kleiner in het zwart voor de oplettende kijker).

Die kan dus rechtstreeks door naar de wishlist, wat een pracht van een dressoir. En bovendien in cashmere, ik zie hem al helemaal staan bij mij thuis! Ze hebben bij Ferm Living ook de inmiddels bijna iconische plant box in deze kleur uitgevoerd, maar ook de lampen en andere meubels zijn in deze heerlijke tint uitgebracht. 


Terug naar de vaas, die vond ik tijdens een van mijn eindeloze zoektochten naar accessoires. Die doe ik het liefst online, of in de kringloop. Online omdat je dan zo fijn kunt filteren op prijs en afmeting. En in de kringloop omdat je dan verrast kunt worden door een mooi item. En dat vergroot de kans dat je één van de weinige bent die deze vondst in de kast kan zetten. 

Deze vaas vind ik zo prachtig omdat het weer eens wat ànders is, hij ziet eruit alsof je dochter of zoon er in een wilde middag eens even lekker voor is gaan zitten met een homp klei. Maar in werkelijkheid is dit natuurlijk een veel ingewikkelder proces met ontwerpen, ovens en glazuur. Alhoewel het begin niet veel afwijkt; Het eerste model van de Tuck vaas is door de designers van Ferm Living met de hand geboetseerd. Bovendien is hij van een flink gewicht, dat kan de gemiddelde basisschoolleerling niet produceren ;). Alle lof dus voor Trine Anderson, chapeau. 

Voorlopig staat hij te stralen in zijn eenvoud, maar ik kan me ook voorstellen dat hij het heel mooi zal doen met een prachtige bos grassen erin, of met een groene plant. De mogelijkheden zijn er te over. 

Zeg nou zelf, plaatje toch? Helemaal klaar voor het herfstseizoen!

Dit bericht is een samenwerking met MisterDesign.

Reacties

Populaire posts

Bol