DE VERBOUWING: DEEL 11 (DE SLAAPKAMER)

Drie jaar geleden is het dat ik deze post schreef over de verbouwing van ons huis.
Daarin schrijf ik dat de zolder de ruimte is waar het minst aan hoeft te gebeuren, zeker waar als je het met de rest van het huis vergelijkt, maar blijkbaar was het toch genoeg werk om het drie jaar voor ons uit te schuiven.

Na een jaar(!) met de tuin bezig geweest te zijn was er nu toch gelukkig tijd om de slaapkamer aan te pakken. En wat ben ik er blij mee!
Ik begin even met wat 'before' foto's.

Toen we hier kwamen wonen hebben we de gevel laten isoleren, de gaten heb ik vervolgens profosorisch dichtgemaakt en dan krijg je dus dit. Over het algemeen heb ik hier mijn ogen dicht gehad de afgelopen drie jaar dus ik heb het niet vaak hoeven zien ;)

De schoorsteen, we gebruiken de houtkachel meerdere malen per week dus dit is een element waar we mee moeten werken. 


Zoals je in de doorkijk kunt zien gebruik ik de overloop als mijn wasruimte, daarnaast is nog zo'n ruimte en dat is onze kleedkamer. Klinkt chique, ziet er niet uit. Ooit ;)
En zo zag het proces eruit:
De rechte wanden onder het plafond worden volledig bekleed met underlayment, behalve de deurtjes, daarachter zit nog veel kastruimte.

Om de schoorsteen werken we dus heen, op deze manier komt er een hele diepe ruimte die ik kan gebruiken om mooie spulletjes neer te zetten.
En dit is dan het eindresultaat!
Deze radiatorombouw zag ik een tijd geleden in de vtwonen, inmiddels is hij ook bij vele Instagramgebruikers te bewonderen. 

Deze pot van Ferm Living was zo ongeveer het eerste wat ik kocht voor de slaapkamer, wat een plaatje!

De Vitra doet mooi dienst om de afstandsbediening en de opladers in te bewaren. Deze alocasia heeft het hele huis al gezien, maar in de slaapkamer is hij het gelukkigst, vorig jaar heeft hij zelfs drie keer gebloeid, wat nogal uitzonderlijk schijnt te zijn voor deze soort. Deze vloerbedekking is nog een spannende keuze. Ik ben onwijs allergisch dus er is een redelijke kans dat ik hier enorme spijt van ga krijgen. Maar, ik had dit in mijn hoofd en moest en zou het proberen. De stofzuiger wordt vast blij van me de komende jaren.
Dat was hem, wat vind je ervan?

Reacties

  1. Heel mooi geworden!! Ik vind de vloerbedekking wel heel mooi. Slaap lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Bol