De verbouwing: deel 10

Op 21 maart 2018 schreef ik voor het laatst een blog in deze reeks. En nee, dat betekent niet dat er niet meer verbouwd wordt. Wel zijn we (tijdelijk) van binnen naar buiten gegaan. De tuin dus. En omdat ik vind dat je altijd moet laten zien hoe het was voordat je laat zien hoe het geworden is begin ik vandaag met de startsituatie.


Dit zijn de foto's die ik nog van de makelaar heb. Je ziet dat het een flink gedateerde tuin is, maar wel mooi groen en goed onderhouden. Ooit is de tuin door een architect aangelegd en altijd door een tuinman onderhouden. Dit konden we ook echt merken, er stond het hele jaar door iets in bloei en er waren meerdere plekken om te zitten.

Helaas heeft het huis een tijd leeg gestaan voor wij het kochten en was het inmiddels flink verwilderd, achterin stonden zoveel bomen en struiken waar we niet eens bij konden komen dat snoeien haast een fulltime baan zou worden. Nu hou ik van tuinieren, maar daar zijn grenzen aan. Gras maaien en bloemen plukken voor in een vaas: ja. Elke dag na werktijd uren snoeien en sproeien: nee.
Dit resulteerde in het volgende:


Vreselijk. Alles was overwoekerd. Dit resulteerde er weer in dat ik het totaal niet fijn vond om in de tuin te zijn. Ik hou helemaal niet van troep en wil altijd het overzicht hebben. Altijd als ik buiten ging zitten zag ik chaos en wanorde. Vreselijk. Maar de verbouwing binnen had nou eenmaal meer prioriteit dan de tuin en aangezien we (bijna) alles zelf doen moest ik geduld hebben. En inmiddels weet ik dat geduld altijd wordt beloond.

De komende tijd ga ik jullie laten zien wat ons plan voor de tuin is, hoe we dit uit gaan voeren en hoe de zaken er nu voor staan.

Wil je alle blogs over de verbouwing nog eens teruglezen? Dan kan hier. En als je nieuwsgierig bent over hoe onze oude tuin, die we ook zelf ontworpen en aangelegd hebben, eruit zag kun je hier klikken. 

Reacties

Populaire posts

Bol