Lappalainen brass mobile M4

Zo af en toe moet je jezelf eens verwennen. En zo af en toe was vorige week.

De afgelopen maanden is mijn aandacht vooral uitgegaan naar de eerste verdieping, de speelkamer, de werkkamer en Lies haar slaapkamer. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het hield wel in dat de rest van het huis wat minder aandacht kreeg. Ik vond dat de woonkamer een beetje een achtergebleven kindje van het huis geworden was, we hebben heel erg veel ramen, wat natuurlijk prachtig is. Maar daardoor is er nauwelijks muur waar je iets aan op kunt hangen. De twee muren die we wel hebben worden bevolkt door twee best wel grote kasten. In de Deens Design kast kan ik gelukkig wel heel erg veel moois kwijt, maar de tv- kast is dicht en dus stylingtechnisch wat saai.

Ik kwam tot de conclusie dat er iets aan het plafond moest komen. Ik heb een beetje een lampenfobie dus het lichtpunt dat de meeste mensen bij hun woonkamer hebben, heb ik dicht laten maken. Ben ik nog steeds erg blij mee, maar het maakte het wel dat het een erg groot wit vlak werd.

Toen ik de Lappalainen mobile spotte wist ik dat dit was wat ik zocht. Precies de break van al dat wit, prachtige kleur en constant in beweging waardoor hij nooit hetzelfde is.

Het in elkaar zetten van de mobile vond ik al erg leuk om te doen. Ik heb er foto's van gemaakt, dan weet je wat je kunt verwachten als je er zelf ook eentje op het oog hebt.


 

 
 Het is echt een puzzeltje, van A en B naar 1 t/m 11. Goed naar het plaatje kijken en dan zit hij zo in elkaar!
 

 


Wat een beetje lastig was, is dat Tjerk geen gaatjes in ons strak gestucte plafond wil. De een een lampenfobie en de ander dit. Handig ;).

Als compromis kozen we voor deze plafondhaak. Het is natuurlijk nog maar de vraag hoe het eruit ziet als hij er ooit weer vanaf moet, maar er hoefde in elk geval niet geboord te worden.


 

 
Ik vind de woonkamer nog steeds niet 'af'. Er moeten nog nieuwe vensterbanken komen (wat er nu zit zijn afgebikte tegels). En ik mis nog wat kleur. Ik denk dat er een muur aan moet gaan geloven. Maar tot een echt besluit wil het nog niet komen. Daar wacht ik dus nog maar even op.

Mocht er iemand een tip hebben? Vooralsnog geniet ik van mijn mobile!
Reacties

Populaire posts

Bol