Atelier W.

In het begin van Instagram had ik 'het' soms wel meerdere malen per week, ik kwam een nieuwe webshop tegen met de meest geweldige artikelen, vaak nog met heel veel liefde handgemaakt ook.

De laatste tijd is het vooral veel commercieels wat ik tegenkom, dit kan aan Instagram liggen, maar uiteraard ook aan mezelf.
Maar, gelukkig kwam ik als uitzondering op deze regel enige tijd geleden Atelier W. tegen. ik was meteen verliefd op haar planetenserie maar besloot eerst iets anders uit haar collectie te kopen als cadeau (ik kan hier niet vertellen wat, ik gok dat de ontvanger meeleest ;)). Van het een kwam het ander en nu mag ik een blog schrijven over Wietske haar mooie producten.Achter deze producten steekt een goed verhaal. Wietske vertelt hier zelf het volgende over:

Ik heb altijd eigen werk gemaakt (kunstobjecten van keramiek en van andere materialen) en gedraaid op de draaischijf. 
Een jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar iets wat makkelijker te maken is, maar waar wel mijn hart ligt. 

Toen ik in de kringloopwinkel liep (wat ik erg leuk vind om te doen, ik ben een recyclefreak) zag ik allerlei spulletjes die ik niet zou kopen omdat het te vies, slap of oud was, maar wat van oorsprong eigenlijk een hele mooie vorm had, maar doordat het zo verwaarloosd was niets meer voorstelde. Toen is het idee geboren om spullen een soort tweede leven te geven. 
Ik vind het fijn om te zien dat de vorm en de uitstraling van het product helemaal terugkomt en opleeft als je het van keramiek maakt. 
Glans en goud horen er voor mij helemaal bij, juist om de producten te benadrukken. Ze mogen shinen!

Ook omdat objecten die geglazuurd zijn vele malen duurzamer zijn dan niet geglazuurde spullen. Die zijn minder sterk en worden sneller vies. En als ze minder mooi zijn doen mensen het sneller weg. 
Qua duurzaamheid probeer ik ver te gaan. Ik recycle mijn klei en het gips kan ik wegbrengen voor hergebruik. Ook heb ik zonnepanelen op het atelier.

Ik wil zo min mogelijk belastend zijn met mijn producten voor de omgeving.

Van dit verhaal werd ik zo mogelijk nog enthousiaster. Juist in deze tijd, waarin duurzaamheid centraal staat, is dit een prachtig initiatief.

Ik heb een hele doos van de prachtige producten van Atelier W. in huis om te fotograferen en ik kan niet anders zeggen dan dan ze geweldig zijn. De beeldjes zijn stuk voor stuk aandoenlijk en superstylish.

Zelf heb ik voor de planeten gekozen, deze vond ik tenslotte meteen al heel erg mooi en stelden me bij aankomst zeker niet teleur. Aangezien ik regelmatig van lievelingskleur wissel heb ik gekozen voor allerlei kleuren. Zo kan ik telkens een nieuwe compositie op de wand maken.

Lang verhaal kort, koop iets voor jezelf of voor een ander bij Atelier W. haar prijzen liggen erg laag dus er is voor een ieder wat wils. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen. 

 

Reacties

Populaire posts

Bol