Sicilië en waarom wij een camper kochten.

Ken je die grap van die familie die naar Sicilië ging?
Juist. Die ging niet.
Tenminste, niet als het aan Schiphol en Easyjet had gelegen. Je herinnert je vast nog die grote stroomstoring op Schiphol 29 april? Daar kwamen wij dus midden in terecht.

We hadden de auto al bij lang parkeren neergezet en zaten met al onze koffers in de taxi, bij afrit Schiphol stond daar de marechaussee, we mochten er niet door. Geen probleem, de taxichauffeur wist nog wel een alternatieve route. Nee dus, ook daar marechaussee. Schiphol was hermetisch afgesloten. 
Het eerste wat ik dacht, was dat er een terroristische aanslag gepleegd was, gelukkig was dit niet het geval ontdekten we even later. We waren ruim op tijd dus dat de taxi terugkeerde naar de parkeerplaats baarde me toen niet zoveel zorgen, maar toen ik een tijdje later nog steeds Schiphol niet op mocht en ik inmiddels op nu.nl mensen over de vangrail zag klimmen begon ik toch wel wat ongerust te worden. En helaas, waar we al bang voor waren gebeurde. Onze vlucht werd geannuleerd. 


Daar sta je dan, met al je spullen, twee kinderen die zich enorm op hun eerste vliegreis en het huis met zwembad en pizza oven verheugd hebben. Al wakker vanaf drie uur 's nachts, wat moet je? EasyJet bood een vervangende vlucht, op donderdag (het was toen zondag), dat was dus geen optie. Als het aan mij had gelegen hadden we op dat moment eieren voor ons geld gekozen en waren we naar huis gegaan. Maar dit konden we de meiden echt niet aandoen. Dus Skyscanner werd geopend, we konden dezelfde middag nog vanaf Brussel vliegen, weliswaar met een overstap in Milaan en een enkele vlucht die nog duurder was dan de retour die we bij EasyJet geboekt hadden, maar goed, dan konden we in elk geval op vakantie.
Direct diende het volgende probleem zich aan, de terugvlucht zou wel via EasyJet zijn en deze zou dus landen in Amsterdam, we konden dus niet met de auto naar Brussel. Snel internationale treinkaartjes kopen, de taxi nemen naar het station (Schiphol was inmiddels weer geopend) en op de trein gestapt. Nee hoor, ook de trein reed niet. We moesten overstappen op Rotterdam en op Brussel.
Als klap op de vuurpijl ben ik op station Brussel in alle overstaphaast met mijn been tussen de trein en het trapje gevallen. Enkelband gescheurd :(.
Dat wist ik toen natuurlijk nog niet, ik voelde wel dat het zeer deed, maar we hadden toch al een k*tdag, het leek alleen maar logisch dat dit er ook nog bij kwam.

Uiteindelijk kwamen we na bijna 24 uur(!) reizen aan bij ons prachtige huis op Sicilië, de verhuurder was tot midden in de nacht opgebleven om voor ons de deur open te doen. Er stond champagne en heerlijke taartjes, die hebben we maar tot de volgende dag bewaard ;).

Van Sicilië zelf hebben we helaas stukken minder gezien dan we van te voren hoopten. Het was een paar dagen lekker weer, maar we hebben ook hele heftige regen en onweer gehad, de modder stroomde door de straten (ja serieus). En dan dat been van mij nog.

Je begrijpt, we hebben leukere vakanties gehad. En dan kom ik eindelijk bij deel twee van de titel uit, we zijn voorlopig even genezen van ons vliegreisavontuur en gaan weer lekker doen waar we goed in zijn, camperen. Onze fijne, degelijke caravan komt te koop (mocht je interesse hebben, stuur me gerust een bericht) en we hebben een oude Hymermobile gekocht. Vijfentwintig jaar oud en mooi van lelijkheid. Je gaat hem de komende tijd vast hier weleens voorbij zien komen, hij moet namelijk helemaal aangepakt worden. En aangezien ik toch de komende 6- 12 weken met mijn pootje omhoog moet, kan ik mooi kussens gaan naaien.

De meiden hebben wel een heerlijke vakantie gehad, we hadden een huis met zwembad, er waren meerdere bedden om op te springen, pappa bakte pizza in de steenoven. Voor hun was het geslaagd!

En dan nu, om het niet helemaal dramatisch af te sluiten. Wat foto's van wat allemaal wèl goed was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Populaire posts

Bol