Over bloggen, online zijn en Instagram

Het is lang, heel lang geleden dat ik een blog schreef. En ik heb dit jaar nog maar twee foto's op Instagram gezet. Dat is voor mijn doen echt heel weinig, voorheen deed ik er minimaal vier per week.
Ik krijg veel lieve berichtjes over waar ik ben, of het wel goed gaat en of ik nog terug ga komen.
Vandaar dat ik vandaag weer eens online ben.

Ik merkte aan mezelf dat de lol die ik in het begin van Instagram en het bloggen had verdween. Het werd 'moeten'. Ik moet deze week nog een blog schrijven, ik moet wel een mooie foto maken vandaag want ik heb niets meer op voorraad. Die werkkamer moet af want dat blog moet online.

En dat is niet de reden waarom ik ermee begonnen ben. Ik ben ooit begonnen met foto's maken van ons oude huis, schreef daar een paar woorden bij en knalde het op Instagram. Van het een kwam het ander, ons huis kwam in meerdere woontijdschriften, ik begon dit blog en de bezoekersaantallen stegen heel snel. Met die bezoekersaantallen kwamen ook de bedrijven, wil je een stukje voor ons schrijven over ons product? Onwijs leuk, dat heb ik ook een hele tijd met heel veel plezier gedaan.

 

 

Maar, bloggen is niet mijn werk. Daarnaast heb ik ook nog een heel druk leven. Ik werk fulltime in een baan die veel van me vraagt, heb twee kleine kinderen (zij vinden van niet), een man, vriendinnen, ik wil sporten, ik wil gezond koken, voor het huishouden heb ik gelukkig hulp, maar de was moet ik zelf doen. En zo kan ik dus nog wel even doorgaan. Waar het bloggen en Instagram eerst een rustpunt was, even een foto maken en even plaatsen werd het dus moeten.
Zoveel lieve reacties en likes, daar wil je ook wat voor terug doen. Dus ik zat meerdere keren per dag door mijn tijdlijn te scrollen (en ja, ook ik vind dat algoritme kut) want likes en reacties wil je ook teruggeven en jullie plaatsen allemaal van die prachtige foto's!

En dat brak me dus op. Dus begin dit jaar heb ik mijn Facebookaccount verwijderd, een pauze genomen van het bloggen en de app van Instagram verstopt in een donker hoekje op mijn telefoon.

Kriebelt het? Ja, soms. We zijn momenteel bezig met de speelkamer en plannen aan het maken voor de tuin. En dan denk ik weleens, even op stories delen, even foto's maken van hoe het nu is voor de before and after. Maar ik doe het niet, misschien in de toekomst wel weer. Misschien ook niet.
Momenteel kost het me teveel tijd en levert het me niet genoeg op. Het is nooit mijn ambitie geweest om blogger te worden, ik ben er niet voor opgeleid en waar ik wel voor opgeleid ben doe ik met heel veel liefde en plezier.
Ik ben er als het ware ingerold en rol er nu weer (even) uit.

Ik vind het in elk geval fantastisch dat jullie de afgelopen twee jaar zo trouw mijn blog en Instagram gevolgd hebben, zoveel lieve reacties achtergelaten hebben, daarvoor heel veel dank!

Reacties

Populaire posts

Bol