Muuto Visu loungechair


Christmas came early, zo voelde het tenminste toen ik de (hele) grote doos van Muuto open mocht maken. Sinds februari wist ik al dat ik deze stoel wilde hebben. Maar ja, budgettair gezien was het niet echt verstandig om hem meteen aan te schaffen. Dan was het toch echt belangrijker om te investeren in saaie dingen zoals radiatoren en de stucadoor.
Maar, zo aan het einde van het jaar kwam het er dan toch nog van. Mijn langverwachte lounge chair!

Bij een aantal accounts die ik volg staat hij ook te pronken in huis. Jessica van PRCHTG, Maaike van Sproetinhuis. En elke keer als ik hem daar zag staan wist ik, die moet ik hebben, die zou hier zó mooi staan!
De oude fauteuil was een tweedehandsje die ik via een Facebookverkoopgroep op het spoor kwam, daar ben ik jaren heel erg blij mee geweest en nu mag hij aan zijn derde leven beginnen bij mijn schoonmoeder.
Des te leuker was het om nu een splinternieuw exemplaar uit te kunnen kiezen. Eerder schreef ik al een blog over donkerblauwe fauteuils, dat ging over de werkkamer. Die had ik achteraf toch iets te ruim ingeschat, als ik daar een fauteuil neerzet is er nauwelijks vloeroppervlak meer over.
Ook nu twijfelde ik over de kleur. Mijn eerste ingeving was niet, zoals je misschien van me zou verwachten, groen. Ik wil niet dat het hier allemaal groen wordt, dan kan ik er wel een junglethema van maken. Nee, mijn eerste ingeving was blank hout. Maar, omdat hij naast de televisiekast komt te staan, die ook van blank hout is, was ik bang dat dit met elkaar zou vloeken. Dus, ik ging voor grijs. Veel mensen kiezen voor grijs omdat dit een veilig kleur is. Zo zie ik dit eigenlijk niet, sterker nog, ik heb volgens mijn nog nooit iets in het grijs gekocht voor in huis.

 

 

Maar, zoals ik al verwacht had, het combineert uitstekend met elkaar. Beneden hebben we alles nu zo'n beetje in hetzelfde kleurenpalet. Dat wil zeggen, veel wit (wanden, vloeren, keuken en blad van de eetkamertafel, luxaflex), blank hout (keukenblad, televisiekast en eetkamerstoelen), groen (bank, schuifdeur, planten en accessoires), blauw, (onderstel eetkamertafel en accessoires) en nu dus grijs. Dit allemaal samen vormt een rustige, leefbare sfeer. Daar heb ik best wel even naar gezocht. In ons oude huis hadden we een houten vloer, witte wanden en veel pastelkleurige accessoires en dan vooral roze. Dat vind ik nog steeds prachtig, maar past hier gewoon niet. Het is een té grote ruimte voor het 'popperige' van roze. Dat is dus naar boven verhuisd en staat daar gelukkig heel erg mooi.
Nog even over het zitcomfort, je zou namelijk zeggen als je naar de fauteuil kijkt, dat hij voor geen meter zit. Het tegendeel is gelukkig waar. Hij zit uitstekend!
En eerlijk is eerlijk, als hij beroerd had gezeten mocht hij evengoed blijven. Zó mooi vind ik hem!


Reacties

Populaire posts

Bol