Verjaardagstaart!

Hieperdepiep hoera! Vandaag blaas ik de symbolische 34 kaarsjes uit.

Ik moet gewoon werken (en heb een hekel aan mijn verjaardag vieren) dus het feestje moet je er even bij verzinnen. Maar, ik ontbeet natuurlijk wel met taart. Net als de gezonde pompoencake is ook deze worteltaart prima in te passen in een gezonde levensstijl. Zodat je niet alleen met een verjaardag, maar elke dag taart kunt eten!Ik eet het dus als ontbijt, met kwark, ik begrijp uit jullie reacties dat jullie dat vreemd vinden, dat kan ik me weer heel goed voorstellen. Dus, eet het lekker met een bak koffie of een kop thee. Maar met kwark is het lekkerder.

Ingrediënten:
50 gram cocosbloem
3 scheppen whey perfection, als je dat niet hebt of niet wilt gebruiken kun je 50 gram havermout gebruiken.
zakje bakpoeder
200 gram wortel
100 gram dadel
4 eieren
75 gram kokosolie

Optioneel: koekkruiden, (peper)nootjes,Bereiding:
Ik laat mijn keukenmachine de wortel en de dadel fijnhakken, als je geen keukenmachine hebt moet je dat zelf even doen. Klop de eieren, doe een voor een de ingrediënten erbij en mix tot het een mooie massa is.
Stort in een ingevette cakevorm en zet voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
De cake is klaar als hij van binnen droog is. Dit test je door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt is hij klaar.

Ik maakte al eens eerder een worteltaart, deze vind je hier.

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts

Bol