Before and after: de werkkamer

Before and after zijn echt de allerleukste blogs om te schrijven. Zeker als je ze in je nieuwe werkkamer kunt schrijven!
Het begint met het bij elkaar zoeken van alle foto's die ik van de ruimte heb. Brengt meteen weer herinneringen (en geur!) terug. Wat hebben we toch veel gedaan sinds 1 februari, af en toe kan ik het gewoon niet geloven!

De werkkamer stond, zoals je zult begrijpen, niet bepaald bovenaan de prioriteitenlijst. Je kunt immers ook prima werken aan de keukentafel of met je laptop op de bank. We hebben in het vorige huis ook een werkkamer gehad (om precies te zijn zes dagen). Het was daar altijd de bedoeling een badkamer te maken, toen besloten we te verhuizen en was het voor de verkoop handig als de kamer een functie kreeg. Even last minute en werkkamer dus. Prima, maar nu wilde ik het anders aanpakken. Ik maakte, zoals je hier al kon zien, een moodboard en zocht verf en meubels bij elkaar, trok drie lagen behang eraf en dichtte de gaten van de spouwmuurisolatie. Ondertussen maakte Tjerk het plafond dicht.


De werkkamer zoals we hem kochten. Met roze vloerbedekking en 
heel wat lagen behang. Zowel op de muren als op de kastenwand.
Zodra het plafond en de muren dicht waren kon het opknappen beginnen. Eerst deed ik al het houtwerk met een mooie matte verf op waterbasis. Wat knapte het hier al van op! De eerste laag dekte al mooi, maar voor het luxe gevoel gaf ik alles ook nog een tweede laag. Vervolgens behandelde ik de muren met WallPrim, dit zorgt ervoor dat ze zich niet volzuigen met je dure muurverf. En toen kon ik de muren gaan doen. En ja, dat ging dus mis. Ik gooide een volle bak muurverf van mijn trapje af. Zo zonde! Via mijn stories op Instagram deelden jullie mijn leed, maar ik ging natuurlijk wel door. Bakje opnieuw gevuld (wel wat minder) en weer verder. Man man, wat was ik trots toen alle muren blauw waren. Echt precies de sfeer die ik wilde bereiken en dat al zonder de vloer en meubels!

Wat een chaos.... Alle behang eraf en opgeruimd

Ik koos voor de kleur Country blue van Pure & Original. Het fijne aan dit merk is, is dat ze zowel muurverf als traditionele verf op krijtbasis hebben. Hierdoor kon ik alles in exact dezelfde tint krijgen. En dus echt een eenheid creëren.
Op de vloer legden we wit laminaat, dat ligt overal op deze verdieping en creëert daardoor een eenheid. Na de vloer konden de meubels, die ik al maanden in huis had, naar boven. Bureautje, stoel, kleed en bijzettafel. Alles precies zoals ik dacht dat het zou zijn. Zo leuk als het helemaal naar je zin is!


Sinds de kamer af is loop ik er elke dag even in. Even kijken hoe mooi het ook alweer geworden is. Dat is het leuke van een klushuis. Niet alles is meteen mooi, maar als er dan iets af is geeft dat zo'n voldaan gevoel. Daar kan niets tegenop!

Het is qua sfeer heel anders geworden dan de rest van het huis. Waar verder wit de boventoon voert is Country Blue hier echt overheersend. Ver buiten mijn comfort zone, maar wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Wat vind jij ervan?

Deze stalenkaart kun je hier gratis aanvragen
Meer zien van onze verbouwing? Klik!

Reacties

Populaire posts

Bol