Before and after: De schuifdeur

En álweer is het tijd voor een before and after. Zoals ik laatst al schreef, zijn dit mijn lievelingsblogs om te schrijven. Het terugkijken naar hoe het was en dan vol trots zien hoe ver we inmiddels gekomen zijn.De foto die je hier ziet bijvoorbeeld, het enige wat nog hetzelfde is, is de schuifpui rechts achterin. Verder is alles veranderd, de steenstrips zijn vredwenen, er is nieuw glas, de vloer is wit, de schrootjes zijn van het plafond en de deur is eruit. Deze deur haalden we er tijdens de grote verbouwing in februari al uit, samen met het kozijn en een groot stuk van de wand. We wisten namelijk al welke deur we hier wilden gaan plaatsen, dus daar konden we al rekening mee houden.


En zo zag het er dus vanaf februari uit, een heel groot gat. wel met mooie strakke witte muren, maar toch. Het wint geen schoonheidsprijs. Zeker omdat de gang nog niet gedaan is en daar niet bepaald een mooie vloer in ligt. Een doorn in het oog dus.
De nieuwe moest nog gelast worden, hij is van aluminium en dat schijnt nogal een specialistisch klusje te zijn.
Ik heb geleerd om dit soort zaken geduldig af te wachten en ook deze keer was dat volkomen terecht.

Het eindresultaat hing op mijn verjaardag op te wachten toen ik uit mijn werk kwam. Dat had ik totaal niet verwacht dus dat maakte de verrassing des te mooier.
Een van de betere verjaardagscadeaus die ik ooit kreeg!


Tadaa! De deur is dus van aluminium en schuift op de vloer over een rails en aan het plafond in het frame wat je bovenaan ziet zitten.

Het verschil tussen de eerste foto en deze had volgens mij niet groter kunnen zijn. Wat is er een hoop veranderd. Zoveel lichter en ruimtelijker (ondanks dat de eerste foto met een groothoeklens genomen is)
En nee, we gaan hem niet verven. Hij blijft zoals hij is. Inclusief lasnaden en hier en daar een buts. Ik vind dat prachtig!

Weer een vinkje op de to-do lijst!

Het volgende project is de nieuwe radiatoren ophangen, niet echt blogwaardig. Maar dat soort zaken horen ook bij een verbouwing. En helaas komen dat soort klussen meer voor dat de leuke dingen. De volgende before and after zal dus weer even op zich laten wachten. Maar, ideeën genoeg (speelkamer, master bedroom, gang, bad op zolder) dus houdt het zeker in de gaten!Reacties

Populaire posts

Bol