Pompoencake met extra eiwitten

Sinds mei eet ik elke ochtend taart. Wat? Elke ochtend taart? Ja. En ik ben er zelfs 13 kilo mee afgevallen.
Ik varieerde tussen de zwarte bonenbrownie en een worteltaart (die moet ik misschien ook maar eens delen?) en nu is daar een nieuwe variant aan toegevoegd. De pompoencake.

Het hoe en wat van afvallen ga ik hier verder niet delen, dat is voor niemand interessant denk ik. Maar dit heerlijke recept wat ik vorige week ontdekte wil ik met jullie delen. Ik schrijf twee versies, eentje met extra eiwitten in de vorm van Whey, en eentje zonder de eiwitten die minstens net zo lekker is!Versie 1 (met de eiwitten)
ingrediënten:
250 gram flespompoen, zacht gemaakt in de oven
10 gram bakpoeder
3 eieren
50 gram havermout
100 gram dadels
3 scoops vanille whey
50 gram amandelmeel
snufje kaneel

Versie 2 (zonder de eiwitten)
ingrediënten:
250 gram flespompoen, zacht gemaakt in de oven
10 gram bakpoeder
3 eieren
50 gram havermout
100 gram dadels
100 gram amandelmeel
snufje kaneel
Bereiding (beide versies)
Als je een verse pompoen koopt moet je deze eerst zacht maken door hem in stukjes te snijden en in de oven te roosteren. In de airfryer kan ook. Je kunt ook bij Albert Heijn in de diepvries zachte pompoenstukjes kopen, net waar je zin in hebt.
Als de pompoen zacht is doe je hem in de keukenmachine en voegt een voor een de ingrediënten toe. Even laten draaien, het mengsel in een taartvorm bekleed met bakpapier storten, 45 minuten in de oven op 180 graden. En dan heb je de smeuïgste cake die je ooit proefde.
Qua structuur lijkt het wat op een brownie. Ik eet de mijne dus in de ochtend met kwark. Zó lekker. Maar op een feestje zou hij ook zeker niet misstaan.

Mooi projectje voor de herfstvakantie toch?Reacties

Populaire posts

Bol