Inspiratie: design fauteuils

Ik heb het hier nog niet uitgebreid verteld, maar het volgende project dat we thuis af gaan ronden is de werkkamer.
Tijdens mijn studie heb ik jarenlang gemarteld aan de keukentafel en later aan een oude deur op schragen dat we in onze slaapkamer neergezet hadden als bureau. Het was prachtig om te zien, maar zat natuurlijk voor geen meter.
Studie afgerond, tijd voor de verhuizing en dus ook eindelijk tijd voor een werkkamer. Voorlopig heb ik geen nieuwe studie in de planning zitten, maar ik hoop wel dat de meiden voorlopig nog op school zitten. En ook Tjerk is dit jaar een studie begonnen. En daarnaast, bloggen kun je natuurlijk ook heel erg goed in de werkkamer doen.

Met het bedenken wat ik wil in de werkkamer vond ik het belangrijk dat het een knusse ruimte zou worden, die niet teveel afleidt van hetgeen waarvoor je er bent gaan zitten. Dus niet veel tierelantijnen, maar wel strakke lijnen en rustige kleuren. En wat doe je dan? Je maakt een moodboard!

In mijn moodboard zie je meteen dat ik kies voor blauw en wit. Hoe ik dat in de muren, vloer etc. terug laat komen laat ik nog even in het midden. Maar hoe ik het in de meubels wil laten zien ga ik je vandaag wel vertellen.

Ik koos voor een vintage bureau (verrassing), met een vintage bureaustoel in de door mij nu zo geliefde seventies stijl. Daarnaast wil ik een design fauteuil in de ruimte. Het lijkt me namelijk heerlijk om hier te gaan zitten met een latte en eens rustig een boek te lezen, inspiratie op te doen, of gewoon mijn gedachtes te laten gaan. Waar ik de tijd moet vinden om dat te doen is een tweede, maar het idee klinkt goed toch?
Terug naar de fauteuils, ik laat je zien welke ik op het oog heb!

Ik begin met de HAY Uchiwa, want als je aan een fauteuil denk, dan denk ik eigenlijk altijd aan zo'n model. Het doet denken aan de ouderwetse oortjesstoel, maar dan van nu én van HAY. Match made in heaven toch?
 Deze HAY kan toch ook niet in de lijst ontbreken. Die kleur! En eigenlijk vind ik de combi zwart met blauw helemaal niet mooi, totdat ik deze foto zag. Wat een plaatje!
Het is heel erg, maar ook dit is een model van HAY, niemand die gelooft dat dit geen opzet is. Maar, even ter verdediging, ik heb alleen naar de plaatjes gekeken. Ik zweer het!
Dit model heet Can en het leuke is, dat hij er in bijzonder veel combinaties te krijgen is. Dus niet alleen in het door mij geliefde donkerblauw, ook in rood of beige. Nou ja, kijk zelf maar! 
Het design is van Ronan en Erwan Bouroullec en alles wat deze heren ontwerpen is prachtig, van een 'simpele' houten vogel tot de mooiste tafels.

Ja, het is gelukt. Er is toch nog een ander merk in deze lijst terecht gekomen. En dat is het merk WOUD, ik kende het nog niet. Maar de fauteuil genaamd Nakki (dat gaan de kinderen leuk vinden, nakie) is echt een schoonheid. En van wat ik zo zie, lijkt hij me ook hemels zitten.
En dan ook nog uitgevoerd in velvet, een win win situatie dit seizoen.

Last but not least, de Muuto visu Loungechair. Daar heb ik hier al zo vaak over geschreven. Waarschijnlijk kunnen jullie het al helemaal dromen.
Hoe mooi ik alle andere fauteuils in deze rij ook vind, de Muuto blijft echt mijn favoriet.

En jij, welke vind jij het mooist?

Reacties

Populaire posts

Bol