Tafel van brug met ongelijke leggers

Eerst heette dit blog: tafel van brug met ongelijke liggers. Maar, na een rondje 'voor de zekerheid' Google, kwam ik erachter dat het een brug met ongelijke leggers is. Ik zie meteen een rij kippen voor me die op de brug een ei leggen, maar dat terzijde.


Een nieuwe tafel dus, het was weer eens zover. Nog niet eens zo lang geleden maakten we de roze tafel. Maar in het nieuwe huis sloeg die echt nergens meer op. Veel te klein in de ruimte. Tjerk kon van zijn werk de brug meenemen en kreeg meteen het idee om daar dan de tafel van te maken. Dat betekende wel dat de tafel wat hoger zou worden dan een gemiddelde tafel. Dat vond ik dan weer geen probleem, kon ik eindelijk een tafel vol zetten met laboratoriumstoelen! Dat vind ik zulke mooie stoelen, maar ja, te hoog voor een gewone eettafel, tenzij je het fijn vindt om je benen stelselmatig te pletten tussen stoel en tafel. dan kun je het gewoon doen ;).

 

 

Het tafelblad was nog even een dingetje. Die wilden we namelijk van OSB maken, sterker nog, die was al gemaakt. Maar toen besloten we de keukenvloer van underlayment te maken én een houten keukenblad te nemen. Ik was bang dat als we een tafelblad van OSB zouden doen, dat het dan wel een heel erg hoog Oostenrijkse berghut meets bouwmarkt zou worden bij ons thuis.

 

 

Gewoon maar een wit tafelblad dus. Wit en makkelijk schoon te houden, het werden twee standaard keukenwerkbladen. Gewoon van Ikea (nog nooit kwam ik zo vaak bij Ikea als afgelopen zomer, ze mogen me daar wel zegeltjes aan gaan bieden ofzo). Twee van deze bladen, Tjerk verzon een ingewikkelde constructie waardoor ze ook nog eens op de brug pasten. En voila, de tafel was geboren! Stoeltjes eraan, gymkast op de kop. Helemaal happy.


 

 

Het enige lastige aan zo'n monstertafel is, wat zet je erop? Elke vaas die ik tot nu toe geprobeerd heb is geen gezicht. Zo'n lullig klein vaasje op zo'n monsterlijke tafel. Een vlag op een strontschuit noemen we dat hier. De enige die een beetje body heeft (woordgrap) is de Balls Body van Polls Potten. Maar daar kunnen dan weer niet mijn zo geliefde bloemen in, een tak met besjes in enig, maar ik wil bloemen!
Ja, eerste wereldproblemen, ik weet het. Vooralsnog heb ik het opgelost door Vivian van Hella Duijs op het keukeneiland te zetten en daar de bloemetjes in te doen. Maar ik ben nog niet tevreden. Dus, heb je een gouden tip? Laat het me weten!

Reacties

Populaire posts

Bol