Nieuwe lampen met seventies gevoel.Weer een puntje die van de to do list afgestreept kan worden:

  • lampen ophangen
En wat een verschil maakt dat! 

Volgens mij heb ik wel eerder verteld dat ons huis uit '71 komt, dat zie je goed terug in de bouwstijl, recht, solide, degelijk. Tijdens de verbouwing hebben we de afgelopen 46 jaar aan verbetering geprobeerd in te halen. Maar bij de inrichting vind ik het juist leuk om wat mooie details uit de seventies terug te laten komen. Maar dan wel in een 2017 versie natuurlijk.

Voor de lampen wilde ik groot maar neutraal. We hebben bewust gekozen om de afzuigkap in het plafond weg te laten vallen (als je goed kijkt zie je hem op de foto achter de lampen) dan zou het zonde zijn als je in plaats van tegen een afzuigkap tegen een of twee gigantische lampen aan zou kijken. In de eerste instantie viel ik op deze glazen lampen. Maar ik was bang dat ze doordat ze zo vlakbij het fornuis hangen erg snel vettig zouden worden. En wekelijks mijn lampen afnemen met een sopje is niets voor mij.

Ik zocht dus verder, en kwam uit op deze lampen van HK Living, uitgevoerd in bamboe, ook heel erg passend in de seventiesstijl omdat het zo aan rotan doet denken, open en dus geen blokkade in de zichtlijn, betaalbaar en mooi van maat, dat wil in dit geval zeggen: redelijk groot i.v.m. onze gigantische tafel. Het grappige is dat ik de lampen bestelde bij Wonen met Lef, daar bestelde ik de lampen van ons vorige huis ook al. Toevallig toch?Er zat nogal een levertijd op dus ik bestelde ze al in april. Dan zouden ze in juli bij binnenkomst mooi opgehangen kunnen worden. Dat liep even anders ;). Ze hangen nu dus een week! Maar, geluk bij een ongeluk, het is deze week zulk slecht weer dat ze ook meteen aan kunnen. En door de opbouw van de lamp is dat echt een plaatje. Een mooi lichtspel op het plafond en op de tafel.Inmiddels heb ik er zelfs nog eentje besteld, deze hang ik op het toilet. Toch lekker, kunnen we weer wat afstrepen van de lijst!
Zo wordt ons huis steeds een beetje mooier en meer af. Ik heb goede hoop dat we op een dag zelfs plintjes zullen hebben.


Reacties

Populaire posts

Bol