Before and after: de keuken

Herinner je je dit groene gevaar nog? (Hier zie je nog beter hoe het was).
Vlak voor de zomervakantie is Tjerk begonnen met demonteren van de oude keuken. We zetten de caravan op de oprit, de vaatwasser in de garage en we gingen van start. Op deze manier kon er toch, provisorisch, gekookt worden en tegelijk geklust. De kamer werd met een groot blauw bouwzeil van de keuken gescheiden zodat er zo min mogelijk stof in de rest van het huis zou belanden. Dat liep natuurlijk anders, zelfs op de bovenste trede van de zoldertrap kon ik mijn naam nog schrijven....

Zodra de keuken leeg was kon de stucadoor komen, alles was schots en scheef dus er moest een flinke laag op, wat ervoor zorgde dat het twee weken duurde voordat het droog is en we konden beginnen met plaatsen.

Ondertussen werd de keuken, van Ikea, geleverd en deze lag geduldig op ons te wachten in de garage (en ja, ik stond elke avond in die caravan te koken). Zodra de wanden gewit waren konden we beginnen met plaatsen, ik zeg we, maar eigenlijk moet ik zeggen Tjerk, het enige wat ik gedaan heb is ontelbaar veel lade's in elkaar geflanst. Alle credits naar hem dus.


Goed, lang genoeg gekletst. Foto's willen we zien, komen ze!Het eiland met een Smeg Fornuis en Novy afzuigkap
, met op de achtergrond de trap
(het volgende project is de deur hiervoor)

Koelkast

 voorraadkast

We kozen dus voor een Ikea keuken, hier heb ik via Instagram al heel erg veel vragen over gekregen. Eigenlijk teveel om in deze blog allemaal te beantwoorden. Dat is dus een volgende keer aan de beurt.
Wat ik wel alvast kan vertellen, de ladefrontjes heten Voxtorp en het maatwerkblad heet Karlby.

Mocht je nou een vraag hebben over onze keuken, of Ikea keukens in het algemeen, stel hem hieronder of op Instagram, dan neem ik hem mee in het volgende blog!

Reacties

Populaire posts

Bol