De verbouwing: deel 8

We moeten het even over de verbouwing hebben. Het is alweer een lange tijd geleden dat ik jullie daarover bijgepraat heb. En eerlijk gezegd hebben we sindsdien ook niet meer zo hard gewerkt.

Eind maart zijn we verhuisd en toen waren we zo kapot van het verbouwen dat we eigenlijk vooral bij wilden komen. We hebben gerust niet niets gedaan (kijk maar). Maar, de grote klappen die we in het begin maakten zijn er wel bij ingeschoten.

Er hangt een lijst op de koelkast met wat we nog moeten doen voordat het 'klaar' is. Veel van wat op die lijst staat zijn kleine dingen, plintjes lakken, plafond verven, deur ophangen. Maar, er is er eentje die eruit springt. Namelijk de keuken.
De keuken is inmiddels zo'n dertig jaar oud en duidelijk een kwaliteitsmodel, hij functioneert echt nog uitstekend, heeft ontzettend veel bergruimte en is lekker retro.
So far, so good. Wat minder grappig is aan de keuken, is dat het werkblad ook dertig jaar oud is, blijkbaar waren de mensen toen ook 30cm korter dan nu, mijn rug gaat er echt aan als ik lang in de keuken sta. Tweede puntje is de hygiëne. Toen we het huis kochten lag in de keuken een houten vloer, deze hebben we eruit gehaald om de vloer in de woonkamer aan te hechten. Hier kwam een tegelvloer onder vandaan met allemaal lijm en cement erop. Echt niet handig, ik kan hem stofzuigen, maar dweilen is echt ondoenlijk. En dat in een keuken, waar met twee kleine kinderen om de haverklap gedweild moet worden. Ik ben hem echt spuugzat.
Gelukkig is het einde in zicht, over zes weken is het zomervakantie en dat betekent voor ons als docenten: tijd om te klussen. De keuken gaat er dus uit en er komt een nieuwe in, Tjerk gaat de nieuwe keuken helemaal zelf bouwen, best een klus dus. Hopelijk heeft hij niet alle zes de weken nodig, dan komt de caravan ook nog even van de oprit (zie je hem staan?)

De nieuwe keuken wordt onwijs gaaf, op pinterest heb ik me de afgelopen jaren natuurlijk een slag in de rondte gepind dus daar kun je een beetje zien wat ik in gedachten heb. Het wordt in elk geval een joekel van een keuken, waar ik al mijn troep in kwijt kan en eindelijk weer eens wat kan bakken. Die combi-magnetron op de vaatwasser is nu namelijk het enige wat we hebben als oven. Prima natuurlijk, maar niet als je net als ik graag bakt.
Deze foto's hebben helemaal niets te maken met deze verbouwingsupdate, maar ik ben zo blij met mijn pluktuin, dat kan ik best even hier delen toch? ;)

Wil je de andere verbouwingsupdates nog eens teruglezen? Dat kan hier. 

Reacties

Populaire posts

Bol