Je huis isoleren

Nee, vandaag geen standaard onderwerp. Niets over het inrichten of stylen van je huis. Maar wel over iets waarmee je veel geld kunt besparen! Namelijk isolatie. Dubbel glas, spouwmuurisolatie en een Tado. Een wat? Lees maar even verder ;)Ons huis komt is gebouwd in het begin van de jaren zeventig, toen is er dubbel glas ingezet. Je kunt je voorstellen dat dubbel glas uit de jaren zeventig niet echt voldoet aan de eisen van dubbel glas in 2017.
Wij hebben er dus voor gekozen om door het hele huis nieuw HR++ glas te plaatsen.

Ook hebben we de spouwmuur laten isoleren, het is een vrijstaand huis dus we hebben helemaal geen profijt van eventuele buren, alle warmte ging dus eigenlijk zo, de gevel uit.

Beide maatregelen waren een enorme hap uit ons verbouwingsbudget, het betalen ervan deed ook best wel even flink pijn.
Maar, het is wel een echte investering. Je verdient het, op de lange termijn, terug. Nu het buiten warmer is merk ik dat er binnen een constante temperatuur is, en als het goed is blijft dit ook zo als het buiten kouder is.

We hebben ook gekozen voor een slimme thermostaat. Namelijk de Tado, ik moet toegeven dat ik hem vooral uitgekozen heb op zijn prachtige uiterlijk.

 

 

Het is niet voor niets dat de Tado in Duitsland al een designprijs mocht ontvangen. Ik kende wel al wat andere slimme thermostaten, voornamelijk van televisiereclames en verkopers aan de deur. Maar, dat vind ik eigenlijk to much, net alsof je een iPad aan de muur hangt.

De Tado is een klein wit vierkant doosje die je aan de muur kunt bevestigen. Wij hebben er ook een extensiekit bij waardoor hij volledig draadloos is. Je downloadt de app op je telefoon waardoor de verwarming automatisch uitgaat als je van huis bent. En in de app kan je helemaal los met tijdsvakken, zo kan het warm zijn als je 's ochtends beneden komt, als je uit je werk komt etc. De opties zijn eindeloos. Zelf koos ik ervoor om een basistemperatuur in te stellen, maar ik kan met voorstellen dat we dit van de winter anders gaan doen.
Daarnaast kun je natuurlijk ook doodgewoon op het apparaat de temperatuur instellen.

In de toekomst willen we ook zonnepanelen op ons dak laten plaatsen, onze tuin ligt op het zuiden dus voor zonnepanelen zou dit perfect zijn. Maar, ook dit is weer een diepte-investering. En als je zonnepanelen neemt is het fijn om te weten hoeveel je er nodig hebt. En om dat te weten moet je eigenlijk minimaal een jaar in je huis wonen, alle seizoenen een keertje meegemaakt hebben. Geluk bij een ongeluk dus dat we geen geld hebben ;).

Reacties

Populaire posts

Bol