Before and after: de woonkamer

Weten jullie het nog? De woonkamer toen we het huis kochten? Ik wel, de schouw die bijna mooi werd van lelijkheid, de muur van bakstenen, de kunstbalken aan het plafond, het behang ertussen, de zeven lagen behang op de muren wat met kauwgom vastgeplakt leek te zitten, de bruine kozijnen. Ja, ik weet het nog héél erg goed. Maar nu, nu is het helemaal anders! Kijk je mee?Jullie weten vast nog wel dat ik in het oude huis een blauwe kast had als televisiekast, ik heb een diepe hekel aan televisies in de kamer en het blauwe kastje heeft jarenlang gezorgd dat ik me niet hoefde te ergeren. Maar, dit huis is een slagje groter dan ons vorige huis. Het blauwe kastje was hier echt geen gezicht. Het leek haast wel een speelgoedkastje. Er moest dus een nieuw tv-meubel komen. In de eerste plaats was het de bedoeling om zelf van underlayment een meubel te gaan maken, maar de lijst met klussen is zo vreselijk lang dat we eieren voor ons geld gekozen hebben. Dit zijn vier Ivar kasten, gewoon van Ikea. Ze kosten niet zoveel, zijn mooi van kleur én je kunt ze ophangen. Of ze voor altijd blijven hangen weet ik niet, maar de komende tijd is het prima. En de tv past er dus in ;).


De bank, wat ben ik daar verliefd op. In het vorige huis heb ik heel wat keren nagemeten of hij echt niet ging passen. Dus zodra we de afmetingen van deze woonkamer opgenomen hadden heb ik hem besteld. En daar heb ik werkelijk nog geen seconde spijt van gehad. Het is de Town van Wehkamp, hij zit heerlijk, ligt zelfs nog beter en je kunt er makkelijk met vier volwassenen en een bende kinderen op zitten. De kleur is prachtig en je ziet niet alle kinderhandjes meteen zitten. Ideaal dus.

 

 

Naast de bank heb ik dit te gekke tafeltje staan. Het is eigenlijk een bedtafeltje, er zitten wieltjes onder en je kunt het blad zo over je bed schuiven. Maar, zo gebruik ik hem dus niet, alhoewel ik goede hoop heb voor moederdag ;). De mooie poster is van Lile Sadi, eigelijk wilde ik hier het behang van achter de tv-kast. Maar helaas, Tjerk vond dat echt niet ok. Ik blijf hopen ;)


En dan dé kast. Wat ben ik hier blij mee. Ik kocht hem van dezelfde mevrouw als het bedtafeltje, sterker nog, ik ging heen voor deze kast en het bedtafeltje was de bonus. De kast komt, net als ons huis, uit de jaren zeventig. En is van Deens Design. Naast dat er onwijs veel in past (negen dozen leeg!). Heeft hij ook een gedeelte met glas (nu niet op de foto) waar ik al mijn moois in uit kan stallen. Qua styling ben ik nog niet helemaal tevreden dus voorlopig moeten jullie het even doen met deze preview ;).
Er is zoals je ziet, heel wat veranderd in onze woonkamer. Alles uit de eerste alinea is verdwenen. Alleen de muren staan nog en de vloer ligt er nog. Die kreeg alleen een ander tintje.

Reageren op mijn blog is altijd wat lastig, maar ik vind het heel leuk om jullie reacties op social media te lezen. Bedankt daarvoor!
P.S.Tot en met dinsdag kunnen jullie nog meedoen aan de give-away van deze Ferm Living kopjes. Hier kun je lezen hoe je mee doet.

Reacties

Populaire posts

Bol