Kleur bekennen

Nu alles meer en meer zijn vorm begint te krijgen, ben ik ook fanatieker aan de slag met het inrichten. En ik merk dat ik het hier anders doe dan in het oude huis.
Dit huis is meer dan twee keer zo groot dan het oude huis, niet dat dat zo klein was. Dit is gewoon een enorm huis.
In het oude huis waren alle muren wit, de vloer hout en gebruikte ik heel veel pasteltinten in de accessoires.

In dit huis zijn de muren nog niet gewit, het stucwerk is op sommige plekken nog steeds nat. De vloer is opgeschuurd, maar moet binnenkort wit geverfd worden en ik heb niet zo'n behoefte meer aan pastel. Het voelt alsof het hier nergens op slaat, om in zo'n grote ruimte van die lieflijke kleurtjes te gebruiken.

Ik gebruik nu dus vooral veel groentinten, een beetje uitgaande van de bank (het is de town van Wehkamp). Ik wil dit palet uitbreiden met hout. Tjerk is een nieuwe eetkamertafel aan het maken, het onderstel maakt hij van iets uit de gymzaal en het blad van OSB, of underlayment, ik weet het verschil nooit.

 

 

Over de vijg heb ik op Instagram al het een en ander geschreven. Hij komt oorspronkelijk uit de tuin van mijn ouders. Zij deden hem weg en hij kwam bij ons staan. Toen we besloten te verhuizen wilde ik de vijg wel meenemen. En het leek me heel leuk om te kijken of hij het binnen goed zou gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan. Hij staat nu een weekje binnen en so far, so good. Binnenkort zal ik er een uitgebreider blog over schrijven.

De vaas van Pepe Heykoop voor Tiny Miracles lag al heel lang in een verhuisdoos, ik kreeg hem in november al van fonQ. En nu heeft hij eindelijk een mooi plekje weten te veroveren op de kast.

De witte kast die je achter de vijg ziet wil ik eigenlijk vervangen voor een apothekerskast of een groot houten wandmeubel. Dan kan deze kast naar boven, maar voorlopig staat hij nog even goed. De blauwe kast waar de televisie in staat moet ook weg, dat is echt geen gezicht. Een heel klein kastje tegen zo'n grote muur. Maar, voorlopig is het prima. Stukje bij beetje komen we er wel.

Reacties

Populaire posts

Bol