Houten vloer wit schilderen met Histor

En toen was de vloer wit! Wat een verademing vind ik het. Het streven was om de vloer al te schilderen in de weken tijdens de verbouwing, helaas hebben we dat niet gered. We moesten het dus uitstellen tot de meivakantie, ook wel weer leuk want zo kon ik me er extra lang op verheugen.

Toen we het huis kochten wisten we vrij snel dat we de houten vloer die erin lag, wilden houden. Maar, hij was wel veel te donker naar mijn smaak. Ik heb altijd al een witte vloer willen hebben en wonder boven wonder vond Tjerk het ook ok.
.
Na me er even in verdiept te hebben, kwam ik uit bij Histor Trapverf. Omdat dit geschikt is voor de trap, is het onwijs slijtvast. En het vergeelt niet. Dat is natuurlijk het laatste dat je wilt, een gele vloer. Als je de kluswijzer volgt is het ook echt een fluitje van een cent, geloof me.

 

 
In het kort de stappen die wij doorlopen hebben (dit kan voor jouw vloer anders zijn, lees dus altijd goed de kluswijzer door, hier kun je ook berekenen hoeveel verf je nodig hebt).

1. In ons huis zat oorspronkelijk een grote (lelijke) schouw, deze hebben we eruit gesloopt waardoor er een stuk vloer mistte. In de keuken lag dezelfde vloer, daar kiezen we voor iets anders, hierdoor hadden we genoeg hout om aan te hechten.
2. We huurden een grote vloerschuurmachine, hiermee konden we de grote oppervlaktes schuren, de randjes deden we met een handschuurmachine.
3. Goed stofzuigen
4. Ontvetten
5. Grondverf, wij hebben twee lagen gedaan
6. Trapverf, ook hier hebben we twee lagen gedaan.

Nogmaals, het kan voor jouw vloer anders zijn.
Omdat de verf snel overschilderbaar is, zijn we er in totaal helemaal niet zo lang mee bezig geweest. Het is vooral handig plannen. Dus schilderen als de kinderen naar bed zijn en dan zelf ook naar bed, of schilderen voordat je naar je werk gaat.
Zo was het 

En zo is het nu!

Ondanks dat ik van mezelf vind dat ik een goed inlevingsvermogen heb, was ik toch blij verrast over hoe mooi het geworden is. En wat een gigantisch verschil het maakt in de ruimte, het huis is er nog groter van geworden. Maar, vooral veel frisser. Het is nu écht ons huis. 

De moraal van het verhaal, van een oude houten vloer kan je voor vrij weinig geld een plaatje van een vloer maken die weer vele jaren mee gaat. Reacties

Een reactie posten

Populaire posts

Bol