De verbouwing: deel 5

Week vijf!

Ik merk dat de rek er een beetje uit is bij ons, het vijf weken lang meteen uit je werk door om te verbouwen, de kinderen bijna niet zien, tussendoor even snel ergens wat eten, begint zijn tol te eisen. Niet zo gek natuurlijk.

Maar onze deadline komt nu wel heel dichtbij, iets meer dan twee weken hebben we nog en dan moeten we hier wonen(!).

Wat we afgelopen week gedaan hebben lees je hieronder.


Onze muur, waar eens een schouw, 29 lagen behang en een voorzetwand tegenaan zat. Is nu gestuct. Wat een verademing! Je ziet op het plafond de voorstrijk al zitten voor het plafond, die is volgende week aan de beurt. 
Je moet even zoomen, maar dan zie je de contouren van de nieuwe deuropening, de oude is eruit gesloopt en een stuk van de muur doorgeslepen en verwijderd. Daaromheen staat ook alles in de voorstrijk en dat wordt ook volgende week fijn gestuct.

 

 
Hier zie je dat het in de woonkamer op een huis begint te lijken, maar dat er in de keuken nog veel te doen is. De plafonds moeten geraggeld en gegipst worden zodat ook daar de stucadoor zijn kunstje kan komen doen. En de keuken zelf, dat gaat pas gedaan worden als we al wonen. Hij moet met de hand gemaakt worden, dus daar gaat flink wat tijd in zitten. Geeft niks, een paar maanden op dit retro exemplaar koken moet best te doen zijn.


 

 
Boven kwam mijn schoonmoeder behangen. Heel fijn, want ze is er supergoed in. Ondanks dat het onwijs rot behang was heeft ze het gefikst! 
Dus, mocht je ooit voor behang van Quick Walls willen kiezen, niet doen. Veel geld, daar kun je beter een gewoon vliesbehangetje voor kopen.
Na het behangen ben ik doorgegaan met het verven van de lambrisering, op mijn Instagram stories heb je misschien ook al gezien dat ik het tape verwijderd heb. In deze kamer zijn de muren, de kozijn etc. nu klaar, het plafond gaat er dit weekend in, daarna kan de vloer erin en dan kan ik het gaan stylen. Hetgeen waar ik het meest naar uitgekeken heb deze weken :).

Op onze kamer ben ik begonnen met het verwijderen van het
behang, daar kwam deze leuke muur onder vandaan. Ik zou het
helemaal niet erg vinden om het even tijdelijk zo te houden! 

 
Wat niet op de foto's staat, de glaszetter is weer geweest, boven is alles nu HR++ en beneden is er ook al flink wat gedaan. Als het goed is, is hij volgende week klaar!

En dan nog dit fijne toetje, de tegelzetter is begonnen! 
Volgende week ben ik er weer, jullie ook?Reacties

Populaire posts

Bol