Een dagje naar de bloemenveiling in Aalsmeer

Hoe gaat het eraan toe op de bloemenveiling in Aalsmeer? Dat vroeg ik me al jaren af. Zoals jullie allemaal wel weten ben ik dol op bloemen en planten en heb ze eigenlijk altijd in huis.

Twee weken geleden ging mijn wens in vervulling, ik mocht mee met Suus Geluk naar Aalsmeer.

En ja, het was net zo tof als ik altijd al gedacht had!

We hoefden gelukkig niet in het holst van de nacht op pad. Je hebt namelijk twee gedeeltes in Aalsmeer, beneden waar de 'grote jongens' inkopen en boven waar de kleine bloemist zijn bloemen en planten koopt. Suus koopt boven en daar kan je op elk moment van de dag aanschuiven. Waar ik me over verbaasde is hoe duur alles is, nu weet iedereen die graag verse bloemen in huis heeft dat dat niet goedkoop is. Maar eigenlijk dacht ik altijd dat er gewoon een flinke marge voor de bloemist op zat. Maar niets is minder waar, bloemen en planten zijn bij inkoop al ontzettend duur en dan moet je ook nog grote aantallen afnemen. Petje af voor de kleine bloemist dus!

En dan nu, de bloemen, want daar gaat het tenslotte allemaal om! 

Deze orchideeën zijn zo mooi, ze lijken wel nep! 

 

 

 Een kamerlinde in bloei!

Wat een joekels hè? Zo mooi!
Tot mijn verbazing vond ik de plantenafdeling eigenlijk nog mooier dan de bloemenafdeling, zoveel keuze! Ik wilde eigenlijk Suus haar hele kar volgooien met planten voor mezelf. Maar, ik heb me in kunnen houden. Eerst het nieuwe huis af. En dan kunnen er nog wel wat planten bij ;).

Houd mijn blog en Instagram in de gaten, binnenkort gaan Suus en ik samen iets weggeven!

Reacties

Populaire posts

Bol