De verbouwing: deel 3

Woensdag verbouwdag (ja, ik weet dat het donderdag is). Maar als je zometeen ziet wat er allemaal gebeurd is deze week, vergeef je me vast dat ik een dagje te laat ben. Kijk je mee?
 Dit is mijn zwager Rob (Hai Rob!), hij ging voor ons onder de vloer. De hele riolering moest namelijk vernieuwd worden. Nee, daar hadden we van te voren niet op gerekend. Ja, dat kost vreselijk veel tijd en geld.

Maar goed, mede dankzij Rob zit het er nu allemaal nieuw in én weten we zeker dat als het stinkt, het in elk geval onze eigen stank is :-). 

 
De badkamer is volledig ontdaan van alle lagen tegels, het toilet en de wastafel. Op de rechterfoto zie je het gat waar ooit het toilet aangesloten was op de riolering. Omdat er nu een hangend toilet in komt moest daar een ander gat voor geboord worden, dat kan je als particulier niet zelf, zulke boren zijn namelijk niet te betalen. Daar hebben we dus iemand voor laten komen. Dit weekend wordt het toilet opgehangen, worden de leidingen voor de douche aangelegd en dan kan na het weekend de stucadoor komen. En dan daarna komt de tegelzetter (hoezee) en begint het waarschijnlijk echt weer op een badkamer te lijken.
Wie mij volgt op IG Stories weet dat ik van de week een badkamermeubel besteld heb, met plug (lang verhaal, je had erbij moeten zijn).


 

 
Lies had een badkamer en-suite. Dat vonden we iets te luxe voor een meisje van zes (en we wilden de muur graag nuttiger benutten) dus de deur ging eruit.... 

 
.... en er kwam een muur in.

 
Mijn vader en ik (hai pap!) stortten ons op het behang from hell. Overal zat het, onder een gipsen wand, op het plafond. O-ver-al. Zoals je ziet moest er op sommige plekken een complete vlammenwerper aan te pas komen om het eraf te krijgen. Gescholden en gevloekt hebben we, maar het is eraf!


 

 
De roze vloerbedekking trok ik er eigenhandig uit, ik was er nogal trots op want ik had er flink wat spierkracht voor nodig. Vandaar dat deze foto zelfs twee keer in dit blogbericht zit ;).

Juul hielp ook onwijs goed, je denkt misschien dat mijn lens vies was maar dat is ronddwarrelend stof. Overal ligt stof, echt niet fijn.


Ik maakte een beginnetje met het schilderen, de kinderkamers, het keukenraam en de ramen aan de voorzijde van de benedenverdieping zitten inmiddels in de grondverf. Nog twee lagen (en vele ramen) te gaan. 

Dat was week drie, zoals ik al zei, een hoop gedaan! Volgende week ben ik er weer op woensdag! 

Reacties

  1. Wauw wat een meters hebben jullie gemaakt! En wat een ellende zeg al dat behang...prachtige foto van je dochter trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Balen zeg! Maar je komt gelukkig nu achter die riolering en niet als je er al woont. Wij kwamen er na een aantal maanden achter dat ze vergeten waren ons op de riolering aan te sluiten... zal je de details besparen ;).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Bol