Hoe organiseer je een verhuizing?

Volgende week woensdag krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Helaas betekent dit niet dat we er ook al bijna gaan wonen. We gaan het huis van onder tot boven verbouwen en hebben dus tijdelijk twee huizen. 1 April gaan we er echt wonen, dan is het waarschijnlijk nog niet af maar hopen we dat het enigszins leefbaar is.

In de tussentijd probeer ik de verhuizing zoveel mogelijk te plannen. Maar ik wil ook dat ons huis nog enigszins leefbaar blijft. Dat is dus geen gemakkelijke combinatie.

Ik zal je vertellen hoe ik dit aanpak.

 • Op instagram heb ik tips gevraagd over verhuisdozen, die zijn namelijk best prijzig als je er een stuk of 100 nodig hebt. En dat geld geef ik liever aan wat leukers uit. Ik kreeg de tip om bananendozen te gaan sparen. Dit deed ik en het klopt, ze zijn ideaal. Er past onwijs veel in, je kunt ze stapelen én ze zijn gratis. 
 • Ik pak zoveel mogelijk van de spullen die we niet vaak gebruiken nu al in. En ik schrik best wel van hoeveel dat is...
 • Ook breng ik bijna elke week wel een zak met spullen of kleding naar de kringloopwinkel. 
 • En dan ga ik dus niet naar binnen om nieuwe zooi te kopen.
 • Sinds december heb ik een 'koopstop'. Dat wil zeggen, geen prullaria meer. Ik kon rustig elke week een nieuwe vaas, kussen, kandelaartje of bloempot kopen. En aangezien dat allemaal verhuisd moet worden leek het me handig om daar mee te stoppen. Geen zorgen, de kinderen krijgen gewoon nieuwe kleren en Sint sloeg ze ook niet over ;).
 • In m'n Instagramshopje verkocht ik onze eetkamerstoelen en het hoofdbord van ons bed. Die gaan allemaal niet mee naar het nieuwe huis en nu hoef ik ze ook niet voor niets te verhuizen. 
 • De ingepakte dozen mogen niet in de huiskamer en de kinderkamers staan. Zoals ik al zei, ik wil het huis zolang mogelijk gezellig en leefbaar houden. De kamer die ooit badkamer zou worden staat tot zijn nok toe vol met dozen en stoelen en ook de overloop staat vol. Langzaam maar zeker begint er een aardige stapel op onze slaapkamer te komen en mijn eens zo mooie gang herbergt tegenwoordig twee toiletten.
 • Als we volgende week de sleutel hebben wil ik elke keer als ik van dit huis naar het nieuwe huis ga, iets meenemen. Het liefst iets van zolder naar de nieuwe zolder. De wieg bijvoorbeeld. Daar kan ik echt geen afstand van nemen. Of de ski's. 
 • Zo hoop ik dat er in het daadwerkelijke verhuisweekend wat minder werk overblijft.
Tot zover mijn tips om een verhuizing te organiseren. Als jij nog een gouden verhuistip voor me hebt, ik hoor het heel graag!

Reacties

 1. Klinkt allemaal heel herkenbaar. Geen gouden tips, wel wens ik je heel veel succes! Straks even de blik op oneindig, uiteindelijk komt het goed met alle spullen en troep. Allemaal voor het goede doel, ben benieuwd naar alle nieuwe plaatjes over een paar maanden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Bol