Werk- en speelkamer

Wat kost een speelkamer? Wat kost een werkkamer? In dit geval bijna niets! Sowieso minder dan €100. Kijk maar mee.


Vorig jaar begonnen we aan Project Badkamer en waren van plan om in deze ruimte een nieuwe badkamer te gaan realiseren, de vloer werd eruit gehaald en we troffen al wat voorbereidingen met de muren.
En toen liep het toch anders en kozen we voor plan B. De badkamer bleef op zijn huidige plek. Maar ja, we hadden wel deze kamer al helemaal gestript. We lieten het zo, ik droogde er bij slecht weer mijn was en langzaam maar zeker kwam er steeds meer troep te staan.

Toen we besloten ons huis te gaan verkopen moest er iets met dit kamertje gebeuren. Een rommelkamer verkoopt nou eenmaal niet zo lekker. En dus gingen we er low-budget mee aan de slag.

Ik vertel je graag hoe we het aangepakt hebben!

Eerst moesten de muren gestuukt worden. Niet overal gelukkig, maar wel aan de onderkant van de muren waar al wat gesloopt was. Stuken is dus helemaal niet duur. Het wordt pas duur als je iemand in gaat huren. Maar geloof me, als je een beetje geduld hebt en geen grote oppervlaktes hoeft te doen kun je heel goed zelf stuken. Op YouTube staat het vol met instructiefilmpjes. Een grote zak van tien kilo kost €8,99

Vervolgens moest het plafond gewit worden de muren behangen, ik zal meteen verklappen dat dit de grootste uitgave van de kamer was, het behang was namelijk €10 per rol en we hebben vier rollen gebruikt. Latex hadden we nog en dat kostte dus niets.


Het laminaat wat eruit gekomen was bij het slopen was uiteraard al weggegooid en buiten dat, het was er niet met beleid uitgehaald dus het was sowieso niet meer bruikbaar geweest. Gelukkig hebben we dit laminaat op de hele bovenverdieping liggen en hadden we bij de aanschaf al wat extra vierkante meters genomen. Tjerk legde het laminaat zelf en dat kostte ons dus ook niets.
Deze kast scoorde ik jaren geleden
al eens bij de kringloop


Toen het klussen klaar was kwam het inrichten. We wilden het huis voor de verkoop zo ruimtelijk mogelijk presenteren en daardoor moest vooral de master bedroom eraan geloven. Ik had hier een werkplek waardoor het bed niet op de gunstigste plek stond (kijk maar).
Nu we ineens een extra kamer hebben was dit een uitgelezen plek voor die werkplek. Ik verhuisde het bureau daar naartoe. Het kostte ons dus niets. Heb je nog geen bureau? Onderaan dit blog geef ik je nog een paar tips om er goedkoop aan te komen!


Eén helft van de kamer was bij deze klaar, voor de andere helft koos ik voor de prachtige tipi die Juul voor haar verjaardag kreeg van mijn moeder. Zij maakte hem zelf maar je kunt ze ook hier kopen.

Heb je geen tent dan is het ook leuk om hier een keukentje, of winkeltje neer te zetten. Of gewoon de stapels duplo die anders opgeruimd moeten worden, een poppenhuis, een treinbaan. Het maakt natuurlijk niets uit, als je kinderen er maar fijn mee kunnen spelen. Zij een fijne plek en jij minder troep in de woonkamer. Heerlijk toch?!


En toen was het klaar, een werkkamer voor (in ons geval) minder dan €100. het behang kostte €40, de behanglijm en kwasten (ook voor het plafond) kocht ik bij Action en dit heeft me maximaal €20 gekost en dan overdrijf ik al flink. De Rotband om mee te stucen kost €8,99 en de materialen die je daar verder voor nodig hebt zijn ook niet duur.

Zo zie je, met de materialen die je al in huis hebt kun je heel eenvoudig een nieuwe ruimte realiseren en inrichten. En het is zo leuk geworden, ik zou er bijna weer voor gaan studeren ;-).

Zoals ik al beloofde, een paar manieren om eenvoudig aan een goedkoop bureau te komen.

1. Bij de bouwmarkt koop je twee schragen à €4,95 per stuk (die heb ik ook).
2. Bij de kringloopwinkel koop je een deur. Of je zoekt op marktplaats in je buurt wie er (gratis) van zijn deur af moet.
3. Deur leg je op de schragen. Tadá! Een heel goedkoop uniek en tof bureau.

Op optie twee, nog makkelijker.
Je slaat stap 1 en 3 over en gaat alleen naar de kringloopwinkel en koopt daar een bureautje. Geinig voor weinig en goed voor het milieu. Ben je hem zat, gaat hij gewoon weer terug naar de kringloop en maak je er iemand ander blij mee. Of via marktplaats, ik vind deze echt fantastisch!

De lamp maakten we trouwens ook zelf, de vazen zijn op elkaar gelijmd en hier is een lichtsnoer doorheen getrokken. Ik ben alleen nog op zoek naar een leuke kap, deze is nu (al een paar jaar) tijdelijk. Wie er een goede tip heeft, ik hoor het heel graag!

Reacties

Populaire posts

Bol