Cinque Terre een aanrader!

Een van de absolute hoogtepunten van onze vakantie was Cinque Terre, al jaren pinde ik er plaatjes van in de hoop het ooit eens te gaan bezoeken. En dit jaar was het dan zover.We vonden een camping in Deiva Marina, die zal ik je verder niet aanraden. De camping was prima maar het stadje op een heerlijke ijssalon na een spookstad. Voordeel aan Deiva Marina was de afstand naar Cinque Terre, het campinbusje bracht ons (vier volwassenen en twee kinderen) op de afgesproken tijd naar het treinstation waar we de kaartjes konden kopen.
 
  

 
De trein bracht ons naar het eerste dorpje en vanuit daar zouden we naar het volgende dorpje lopen. Zouden dus ;). Het pad was afgesloten, grote stukken waren weggeslagen en niet bewandelbaar. Super jammer natuurlijk want we hadden ons er wel erg op verheugd. Maar niet getreurd, na een heerlijk ontbijtje bij een plaatselijk café konden we gewoon weer met het treintje naar het volgende dorp. Het mooiste stuk van Cinque Terre is steeeds net even buiten het dorp. Je loopt (een stuk van) de route en dan kan je achterom kijken. Dan zie je dit:


En ja, dat is adembenemend, hoe vaak je het ook gepind hebt in het echt is het vele malen mooier. Wij hebben in een dag alle vijf de dorpen gedaan, op een bloedhete dag in augustus. En nee, dat was niet altijd even leuk. Juul is nog maar twee en die gaat niet de hele dag wandelen. We waren de draagdoek vergeten en dus was het gewoon tillen, in de bloedhitte trap op, trap af. We hebben dus ook afgesproken om over een jaar of tien nog eens terug te gaan, flinke wandelschoenen aan, vooraf controleren of het pad open is en zorgen dat het niet in het hoogseizoen is. Dan moet het wandelen van Cinque Terre goed te doen zijn.
mozaïek bij het treinstationOok wandelen is haalbaar in een dag, maar wil je de dorpjes ook echt goed bekijken en af en toe lekker een terras pakken zou ik er zeker twee of drie dagen voor uittrekken. Langer kan natuurlijk ook, voor elk dorp een dag bijvoorbeeld.

Wij komen dus zeker nog eens terug in Cinque Terre!

Reacties

Populaire posts

Bol