Airfryer review

Zoals jullie hier en hier al hebben kunnen lezen mocht ik van Philips een Airfryer testen. En ik vind, als je dat doet dan moet je er ook een mening over formuleren. Dit hoeft overigens niet van Philips dus mijn mening is oprecht.


Ik ging er nogal blanco in, wij frituren eigenlijk nooit omdat ik dat absoluut niet in huis wil hebben, het stinkt en je hele keuken is daarna vet. Ook hebben we geen grote schuur waar dit dan in gedaan zou kunnen worden. Dus als er patat gegeten wordt dan halen we dat gewoon bij de snackbar. De eerste test (patatjes) vond ik dus meteen al vervelend, ik zag het al voor me dat ik het hele weekend alle ramen en deuren tegen elkaar open zou moeten doen om de stank te verdrijven. Maar dat was gelukkig niet zo.

Recept patat:
Ik sneed krieltjes in reepjes (gewoon met de schil), deed hier wat kruiden uit de tuin overheen en een lepeltje lekkere olijfolie voor de smaak. Twaalf minuten op 200 graden in de Airfryer, een keertje tussendoor doorschudden. En ze kwamen er super krokant uit.
Recept gegrilde groente:

Groente naar smaak (ik deed drie kleine paprika's, twee rode uitjes en zes wortels) in stukken snijden, eetlepeltje olijfolie en een eetlepel Cremoso (goede balsamico siroop) even schudden en een half uurtje op 150 graden in de Airfryer. Een voordeel hieraan vind ik dat het zo snel gaat, ik eet heel vaak gegrilde groente uit de oven maar dat duurt zeker een uur voordat het klaar is. In de Airfryer gaat het dus twee keer zo snel en dan hoeft hij ook niet voor te verwarmen. Ideaal.

Recept perziktaartje:
Klik
Recept Citroentaart met frambozen:
Klik

Voor het bakken van taarten in de Airfryer zie ik niet echt een meerwaarde. Je moet de tijden van de recepten omrekenen waardoor ik steeds bang was dat het zou mislukken. Er passen ook niet veel soorten ovenschalen in. Taarten en cakes blijf ik dus gewoon in mijn oven maken.Eindoordeel:

De Airfryer mag zeker blijven, de frietjes die eruit komen zijn heerlijk krokant, iets wat me uit de oven nog nooit gelukt is. Mijn gegrilde groentes zijn stukken sneller klaar dan uit de oven en minstens net zo lekker. Mijn cakes en taarten blijf ik in de oven maken, ik vind het onhandig dat er zo weinig schalen in passen. Wat ik ook een nadeel vind aan de Airfryer is dat hij best een hoop lawaai maakt, maar daar staat tegenover dat hij totaal niet stinkt. En dat vind ik heel erg fijn!

Mocht je ook een Airfryer aan willen schaffen, bij Bol.com zijn ze nog steeds in de aanbieding. (Ik heb deze getest)


Reacties

Populaire posts

Bol