Tuin in juni

Het is alweer juni, tijd voor de maandelijkse tuinupdate. Het gaat nu heel erg snel.

Alle papavers (klaprozen) staan in bloei. Zo leuk! Vorig jaar nam ik de zaadjes mee uit de hortus in Barcelona, dit jaar geniet ik ervan in mijn eigen tuin. Als ik zaad over heb zal ik het t.z.t. op mijn zaadjespagina aanbieden.

Alle alliums komen langzaam uit hun knop tevoorschijn, altijd weer een verrassing welke er tevoorschijn gaat komen omdat ik vrij willekeurig ben met planten. Ik neem me dan voor om een plantschema te maken. Puntje bij paaltje graaf ik gewoon een kuiltje en donder er een bol in. Als ik het dan niets vind graaf ik hem gewoon in november weer op en verplaats hem alsnog. Ach, het houdt me van de straat ;)


De peertjes beginnen vorm te krijgen. 


Amerikaanse Sering

Bloeiend gras, iets vaker maaien zou mooi zijn ;)

Allium, wat een plaatje hè?

 Bloeiend bieslook
 Stokroos in knop (deze wordt zwart)

 

 Ik heb dit jaar heel veel last
van luis, sommige planten
zijn gewoon helemaal opgegeten. Zo jammer... Klimhortensia

Wat kan er veel veranderen hè in een maand.
Met het plaatsen van de foto's zie ik dat ik eigenlijk alleen close-ups gemaakt heb. Volgende maand zal ik eens een aantal overzichtfoto's van de tuin maken.

Hoe staat het ervoor in jullie tuinen? Loopt het voor of achter?

Reacties

Populaire posts

Bol