Mangoplantje

Ik beloofde het hier al, een uitleg van hoe je een mangoplantje kweekt.

Daar gaan we!


Ten eerste koop je een mango, die eet je lekker op en je bewaart de pit. 
De pit moet vervolgens open gemaakt worden. Ik deed dit met een gewoon broodmes, in dit filmpje kun je goed zien hoe het werkt. 

 
Uit de pit komt dus een prachtige peul tevoorschijn, in het filmpje stoppen ze hem in een keukendoek en vervolgens in een plastic zakje, daar had ik geen zin in en heb het dus wat makkelijker gemaakt. 
 


 
 Ik heb de pit gewoon in de aarde gestopt en vervolgens in mijn kasje gezet. 
 
 
Dit is het plantje na 10(!) dagen. Het gaat dus onwijs snel, ik moet erbij zeggen dat mijn kasje achter een raam staat dat de hele dag zon vangt en het is in deze tijd van het jaar dus lekker op temperatuur.
Uiteraard gaf ik hem ook af en toe wat water, niet teveel want dan gaat het schimmelen. Als je geen kasje hebt kun je er ook voor kiezen om het potje onder een stolp te zetten, of nog simpeler een plastic zakje of huishoudfolie eroverheen.  


Uiterst links zie je de mangoplant na zo'n twee maanden. Tof toch? En nee, er komen vast de komende tien jaar nog geen vruchten aan. Maar dat maakt mij persoonlijk vrij weinig uit. Ik vind het gewoon heel erg gaaf dat je uit een mangopit een plant kunt kweken. En dat wil ik dan dus ook doen ;). 

De korte samenvatting:
  1. Koop een mango en bewaar de pit
  2. Kraak de pit
  3. Stop de pit in een potje met aarde
  4. Zet in een kasje of onder een stolp
  5. Geef af en toe wat water
  6. Geniet van je plantje
Ik ben nieuwsgierig, ga jij ook een mangoplantje proberen te kweken?

Ik legde ook al eens uit hoe je een avocadoplantje kunt kweken, dat kun je hier teruglezen. 

Reacties

Populaire posts

Bol