Koekjes voor luie moeders (deel 2)

Ik geef het toe, ik ben lastig. Laatst bakte ik dus koekjes uit een pot, dat gaat dan toch wringen en dan wil ik aan mezelf bewijzen dat écht verse koekjes gewoon lekkerder zijn.

Dus ik zocht een recept, trommelde mijn hulpjes op en ging aan de slag.

Koekjes bakken is namelijk geen hogere wetenschap, het is echt super eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is wat ingrediënten, een oven en schoonmaakmiddel.


Ingrediënten (voor zo'n 18 koekjes)160 gram bloem
115 gram roomboter op kamertemperatuur
1 ei
160 gram lichte basterdsuiker

Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin boter, ei en suiker met elkaar en kneed beetje bij
beetje de bloem erdoor. Of laat de keukenmachine het werk doen, net zo makkelijk, wel meer afwas.

Hierna verdeelde ik het bloem in drie gelijke stukken. Door een stuk deed ik muesli met gedroogde vruchten, door een ander stuk deden de meiden hysterische prinsessenversiering en door het laatste deel deden we hagelslag.

De koekjes mogen 13 minuten in de oven, dan zijn ze goudbruin en gaar. Laat ze daarna nog goed afkoelen en drogen op het bakpapier. Zo worden ze weer een mooie vorm en worden de toevoegingen weer lekker hard.
Nu gebied de eerlijkheid mij te zeggen dat ze niet lekkerder waren dan die ik maakte met behulp van een pot. Degene waar ik muesli bij deed waren wel echt to die for en ook de hagelslag variant smaakte prima. Maar het was vooral het gevoel, lekker zelf koekjes maken zonder pot. Want ja, ik blijf lastig ;)

Reacties

Populaire posts

Bol