Limoncello kwarktaart

Ik heb er weer één, een lekkerder dan lekker taartje. Een kwarktaart vandaag mét Limoncello. De onze kochten we zomer 2014 in Limone, vlakbij het Gardameer, waar de citroenen net zo groot zijn als een Galiameloen. De Limoncello is zo lekker dat we er ultiem zuinig mee zijn. Dat ik 150ml opofferde voor een taart zegt dus wel wat. De bodem is van cantuccini koekjes, ook al zo'n Italiaanse delicatesse, ik kocht ze gewoon bij de Appie, je kunt ze ook zelf maken.Hoe maak je hem?

Men neme:
8 blaadjes gelatine
125 g boter
250 g cantuccini alla mandorla (koekjes)
2 citroenen
150 ml limoncello
500 ml volle Franse kwark
250 g mascarpone
175 g witte basterdsuiker


Bereiding:
Week de gelatine 5 min. in koud water. Smelt de boter en maal de cantuccini fijn in de keukenmachine (ik heb deze). Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Tot je hem nodig hebt even in de koelkast zetten.
Boen de citroenen, rasp de gele schil en pers de vruchten uit. Doe het sap met de Limoncello in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen.
Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom. Voeg het Limoncello-mengsel toe, schenk in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de kwarktaart een nachtje opstijven. Versier met het citroenrasp.

Buon appetito!Reacties

Populaire posts

Bol