De bollen mogen de grond in!Zachtjesaan breekt het voorjaar aan. Tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan! Ik stopte in november ruim 200(!) alliumbollen in de grond. Maar nu is het tijd voor de zomerbollen. Mijn dahlia's (hier in de roze vaas) vroren vorig jaar dood dus die komen zeker terug, ook denk ik aan ranonkels, heb ik nog nooit in de tuin gehad maar daar ben ik wel nieuwsgierig naar. En dan is het wachten geblazen, de alliums staan inmiddels al zo'n 20cm boven de grond. Hopelijk worden ze net zo mooi als ik hoop.


Naast de bollen heb ik dit jaar nog wat meer plannen met de tuin. Het grote aanleggen is inmiddels achter de rug, nu wordt het grotendeels wachten. Wachten tot de wisteria eindelijk gaat bloeien, dat geldt ook voor de pioenrozen.
Vorig jaar haalden we onze kers weg, daar wil ik een andere fruitboom voor terug, geen kers meer. Misschien een perzik. Peer en appel hebben we al staan. Vorig jaar aten we ook onze eerste ieniemienie druifjes.

Ik heb niet veel zin in de moestuin dit jaar, ik houd het bij het oogsten van het fruit en bij de kruiden. Het is vooral het voorzaaien wat me tegenstaat. Die hele vensterbank weer vol met bakjes, nee even een jaartje niet.

Een allium van vorig jaar, ook deze komen weer op. 
Ik kan bijna niet meer wachten als ik dit zie!
Als het een mooie zomer wordt dan vul ik in het najaar mijn zaadjespagina weer aan en kunnen jullie die weer bestellen. Hier kun je wat foto's van onze tuin van vorig jaar zien.

Wat heb jij al in de grond gestopt?

Reacties

Populaire posts

Bol