Hoe knap je een keukentafel op in vijf stappen?

Degenen die mij op instagram volgen weten dat ik al weken, zelfs maanden, bezig ben met een nieuwe eetkamertafel. Nadat we Sinterklaas en Kerst gevierd hadden was Tjerk de tafel ineens zat, hij was te groot, je kon er niet goed omheen lopen en je kon elkaar ook niet goed zien. Een ovalen tafel moest er komen. Ik speurde Marktplaats af en binnen niet al te lange tijd vond ik een pareltje, nou ja pareltje. Je moet er even doorheen kijken. Tjerk haalde hem op en we konden aan de slag.


Beginsituatie:


Stap 1. Zagen


Die sierrand vond ik helemaal niets, weg ermee!

Stap 2: Schuren


De vorige eigenaars hebben de tafel flink in de lak gezet, ik wil de tafel fris geschilderd hebben dus dan moet je eerst schuren.

Stap 3: Nieuwe poten


Ook de poten worden aangepakt, de oude poot is erg massief en maakt de tafel onnodig grof. Weg ermee. In plaats daarvan kies ik voor deze poten van Ikea.

Stap 4 Schilderen (grondverf)Stap 5: Schilderen (lak)
Ik koos voor de kleur Droom van Histor, een zachtroze pastel. Gewaagd misschien maar als ik het zat ben maak ik hem gewoon weer wit ;).
En toen was hij af! Meer foto's in deze post.
Even voor en na op een rijtje

Wat een verschil hè? Ik denk dat de mensen die hem aan ons verkochten hem niet meer terug zullen herkennen! Wat vind je ervan? Geslaagd of te roze?

Liefs, Ingeborg

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts

Bol