Hartstocht, een thriller

Op uitnodiging van de Leidse Schouwburg mocht ik afgelopen vrijdag naar de première van Hartstocht. Wat een prachtig theater, helemaal waar ik van houd, gebouwd in 1705 en daarmee het oudste theater van Nederland dat nog in gebruik is. Vol met originele details, dikke tapijten en prachtige aankleding.

Maar daar gaat het vandaag niet over, ik wil jullie vertellen wat ik van Hartstocht, een thriller vond.

Ik moet toegeven dat ik aan de hand van de preview niet al te hoge verwachtingen had, zonde want dan was ik heel anders heengegaan. Daar kwam bij dat de schrijvers van het stuk zich hebben laten inspireren door onder andere ‘Who’s afraid of Virginia Woolf'. Deze film keek ik voor mijn studie en vond ik niet om doorheen te komen. Heiligschennis misschien, mijn excuses.

Gelukkig kan ik zeggen dat het stuk mijn verwachtingen ruimschoots overtrof. Het begon direct al goed, muziek uit the Godfather en de openingsscène, die met de bruiloft van zijn dochter. Met deze scene was de toon meteen gezet en je gaat op het puntje van je stoel zitten. 
Het verhaal draait om Patty, zij is getrouwd met Max, wie een affaire blijkt te hebben met haar beste vriendin Liz. Patty weet van deze affaire maar Liz weet niet dat Patty het weet, volgt u het nog? 
Patty is, uiteraard, boos. En ze gaat het oplossen, zij wil koste wat het kost haar huwelijk redden en gaat daarbij over lijken. 

Naarmate het verhaal zich ontvouwt kom je meer te weten over de onderliggende (machts)verhoudingen in deze vriendschap. Zeker als Max op het toneel verschijnt wordt het spannend, wat gaat hij doen?

De acteurs zijn sterk en geven goed de emoties weer, hoe voelt het nou als je beste vriendin met je man in bed duikt? En hoe moet dit verder met deze vriendschap, kunnen ze door als vier vrienden of gaan ze voortaan als drietal door? Het stuk weet tot de laatste minuut te verrassen en te boeien, knap!

Ik kan het stuk oprecht van harte aanraden, het zou zonde zijn als ik hier teveel weg zou geven en dat doe ik dan ook niet. Ga gewoon lekker een avondje heen en laat je verrassen. Hier vind je de speellijst. 

P.S. Ik zou ook alvast de Godfather trilogiebestellen voor bij thuiskomst, die wil je na dit stuk zéker kijken. 

Reacties

Populaire posts

Bol