De allerlekkerste brownie ooit!

Ok, dat schept nogal wat verwachtingen maar ik kan het beloven, de allerlekkerste brownie die je ooit gaat eten.

Recept lezen?

Dit recept stamt nog uit de tijd dat ik de Pabo deed en in een heel klein huisje woonde met een nog kleiner oventje. Zoiets. In die tijd was ik zo'n dertien kilo zwaarden dan ik nu ben en dat kwam niet alleen van de alcohol (maar het meeste wel) ook toen hield ik namelijk al van bakken. En dan het liefst door zelf te experimenteren. Ik had wel internet maar dat gebruikte ik vooral voor het downloaden van muziek, recepten opzoeken deed ik niet.
In dat hele kleine oventje paste alleen een glazen ovenschaaltje waar dan weer niet zoveel beslag in kon dus met de verhoudingen was het altijd een heel gepuzzel. Daar word je creatief van, het recept wat ik toen maakte, maak ik nu nog steeds, niet te vaak want die kilo's wil ik liever niet meer terug. Maar als ik hem maak dan moet ik zorgen dat er visite komt want voor ik het weet eet ik de schaal leeg.
Kind van haar moeder ;)


Men neme:
3 eieren
300 gram chocolade (puur is het lekkerst, Tony's is ultiem)
150 gram roomboter
200 gram basterdsuiker
fleur de sel
150 gram zelfrijzend bakmeel
studentenhaver of andere nootjes (zoveel als je lekker vindt)

En dan:
Je klopt de eieren, al kloppend de suiker erbij
ondertussen smelt je de chocolade en de boter au bain marie
dit mengsel bij het ei mengsel, bloem erbij, goed mixen dan de nootjes en wat zeezout erbij.
In je vorm storten, wat zout eroverheen strooien, 40 minuten in je voorverwarmde oven op 175 ºC

Nu is hij van binnen nog heerlijk smeuïg, heb je liever een vastere brownie laat je hem nog 5 a 10 minuten langer bakken.
Laten jullie me jullie resultaten zien? 

Liefs Ingeborg

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts

Bol