Gastblog: Antoinette

Stil op zolder
Een gastblog door Antoinette, het vorige gastblog was zo goed bevallen dat ik er graag nog eentje aan toe wilde voegen. Ik volg Antoinette al lange tijd met veel plezier op instagram. Haar kleurrijke feed geeft een instant lentegevoel.
Ik voel me vereerd dat ze een blog voor me wilde schrijven. 

Ook benieuwd? Snel verder lezen!


Jee een blog schrijven! Nooit over nagedacht dit ooit te doen maar toen Ingeborg mij vroeg zei ik meteen ja hoor, leuk! Ingeborg maakt foto’s waar ik zo in zou willen kruipen. Heerlijk nestelen voor dat mooie haardje. Maar zou het altijd zo mooi en opgeruimd zijn denk ik dan wel eens….

Ik ben Antoinette en woon in een jaren '30 huis in Arnhem samen met Henk en onze fantastische jongens Teun en Roef. Wij vragen ons soms af hoeveel kinderen we ook alweer hebben. Want bijna dagelijks hebben wij er gemiddeld zo’n vier over de vloer. Na school komt namelijk alles mee naar ons, ze gaan zelden of nooit bij een vriendje spelen. Thuis voelen ze zich fijn en kunnen ze doen waar ze zin in hebben. Maar hierdoor lijkt het dus altijd alsof er een bom is ontploft aan het einde van de dag.

Dan hebben we ook nog een hond die vaak zonder afgedroogde poten naar binnen stuitert en bruine vlekken op de vloer en de bank achterlaat. En sinds kort ben ik gezwicht voor de aanschaf van een hamster. Tja als je kind in een groot ziekenhuis bed heel zielig kijkt en zegt dat hij zooooo graag een hamster wil,  zeg dan maar eens nee. Nu is die hamster nog niet zo erg, die is heel klein. Maar die kooi is echt spuuglelijk! Hij staat op een prominente plek in de woonkamer en er hangt ook nog een poster van een hamster boven! Want ja die leek toch echt op onze Pipi dus die moest aan de muur.

Een leuke foto maken van mijn interieur voor op IG is vaak niet iets dat even tussendoor kan. Dit lukt alleen als ik alleen thuis ben. Is het niet de rommel dan rent er altijd wel iemand langs om gezellig voor de lens te zwaaien of een gekke bek te trekken. Of er zit ineens een vlek op de foto wat achteraf een vliegende nerfpijl blijkt te zijn.
 
De turnringen, gymbank en de mat zijn gevonden via marktplaats. De meetlat kreeg ik van de meester van Teun die de school ging verlaten

Dus hoe ontzettend fijn was het dat er deze zomer eindelijk een budget was om onze zolder grondig te verbouwen! Onze zolder leek op een hooizolder zonder hooi. Er was nooit wat aan gedaan en al die jaren ging alles wat we wilden bewaren de zolder op. Het leeg halen alleen al was een megaklus. Ik geloof dat er wel een vrachtwagen met spullen naar het grof vuil is gebracht. Vanaf dat de zolder leeg was, hebben Henk, zijn broer Ronald en twee Polen hun stinkende best gedaan om er iets prachtigs van te maken. En wat nog mooier was, het werd het  domein van de jongens. Ze kunnen er spelen, chillen, gamen, tv kijken, in de ringen te hangen enz. Yihaa wat een feest! En wij zouden dan natuurlijk goede afspraken maken over hun nieuwe taak, het opruimen van de zolder.
 De ombouw van het bed heb ik ook zelf
in elkaar geschroefd van op maat gezaagde
 underlaymentplaten.


Maar die afspraken zijn niet nodig, de zolder blijft namelijk mooi schoon en opgeruimd. Er wordt namelijk niet gespeeld. En telkens als ik zeg, “gezellig dat jullie er allemaal zijn jongens, ga lekker boven spelen” krijg ik als antwoord: “Nee we blijven liever beneden”.
Het bureau heb ik zelf gemaakt van een underlaymentplaat, hier heb ik schragen van de Ikea onder geschroefd. De gaatjesplaat is ook een bedplaat van de gamma
Nu vind ik het stiekem vaak ook best gezellig hoor. En gaan we weer lekker met z’n allen aan tafel zitten voor een potje mens erger je niet, schetenjacht, of monopoly. En dan bedenk ik mij maar weer dat ik de volgende dag wel een nieuwe poging doe om een leuk interieurplaatje te schieten. En anders maak ik er wel weer een van de zolder, want daar kan ik op elk moment van de dag een mooi plaatje schieten!

Bedankt Ingeborg dat ik voor een keer jouw gastblogger mocht zijn!


Groetjes Antoinette

Wat een geweldige zolder hè? Ik zou er zo intrekken. Ik vind de stijl zo mooi doorgevoerd en toch ook weer passend bij de rest van Antoinettes inrichting. Misschien wil de hamster hier wel gaan wonen?
Wat vinden jullie van Antoinettes zolder?

Reacties

 1. Super mooie zolder en wat een leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fantastische zolder, goed gedaan Antoinette! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuke blog Antoinette! En als ze ouder zijn gaan ze echt wel de zolder op..denk ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om te lezen! Best herkenbaar ook �� Vooral van die hamsterkooi ����
  Complimenten voor de zolder! Als die toch leegstaat, zou ik best wel even in die ringen willen hangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuke blog Antoinette! En super dat je r vroeg Ingeborg Simone! Dag vrouwen. Xxx, Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige zolder! Ik volg Antoinette ook op Instagram, zo'n vrolijke stijl! Lijkt me heerlijk zon opgeknapte zolder. Moeten wij ook eens voor gaan sparen. Misschien een idee voor na de badkamer, slaapkamers, hal en aanbouw hahah!;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige zolder! Te gek al die herkenbare items uit mijn basisschool tijd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Bol