Vintage Friday #1

Een nieuwe rubriek, Vintage Friday, in deze rubriek wil ik jullie laten zien wat je allemaal kunt met tweedehands spullen, vintage zogezegd. Als ik alles uit huis zou halen wat vintage is blijft vrijwel niets staan. Ik ben dól op vintage, de krinloopwinkel, marktplaats, rommelmarkten. Heerlijk!

In deel een laat ik jullie de eetkamer zien. Wat is er nieuw en wat niet?


Niet vintage zijn de lampen van HK living, de vaas van Hella Jongerius en de witte eetkamerstoelen. De tafel en het bankje zijn gemaakt door Tjerk dus ook niet vintage.

Wat is er dan wel vintage?


De kleine schoolstoeltjes kocht ik op Marktplaats, de meiden zitter er echt altijd op. Ze schuiven het bankje uit en gebruiken dat als bureautje. Superhandig. Ook slepen ze ze naar de televisie en gaan ervoor zitten om tv te kijken, ze gaan erop staan om hun handen te wassen. Kortom, multifunctioneel!
De grote schoolstoelen zijn ook vintage, ik kocht ze bij Lovt. Dat ze vintage zijn kun je onder andere zien omdat er achterop eentje het woord 'nerd' geschreven staat. Zo grappig!
\

De grote witte kast zit vol met knutselspullen, Lies is een echt knutselkind. En hier past heel veel in! Ik vond de kast op Marktplaats, hij stond in Friesland in een kroeg, op de zijkant was met merkstift getekend. Ik schilderde de buitenkant wit. De binnenkant liet ik origineel, daar staat ook nog van alles ingeschreven. Dat zal je met een nieuwe kast of stoelen niet snel hebben, dat erop geschreven is. En ik kan me ook wel voorstellen dat je dat helemaal niet wilt. Ik dus wel, ik vind dat dit soort details karakter geven aan ons huis.

Wat vinden jullie ervan? Vintage ja of nee?
Ik zou het heel leuk vinden als je een reactie achterlaat :)

Liefs Ingeborg

P.S. Zoals mijn IG volgers inmiddels wel gemerkt hebben is de eethoek verkocht. Ik laat binnenkort zien wat we nu hebben. En ja, het is vintage :)


Reacties

 1. Dikke vette ja voor vintage spullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dol op vintage, liefst met een verhaal.
  Je kast is geweldig! Heel leuk dat je de teksten hebt laten staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja moooi! Benieuwd naar de nieuwe vintage! tafel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik deel dezelfde liefde voor vintage, dus zeker een ja. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Bol