Suikerbrood
Klaar? Bakken maar!!
Ingrediƫnten:
Brood
150 milliliter halfvolle melk
7 gram gedroogde gist
2 theelepels fijne kristalsuiker
350 gram patentbloem
1 ei
75 gram roomboter op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
Vulling
100 gram basterdsuiker
halve theelepel kaneelpoeder
halve theelepel citroensap
30 gram roomboter op kamertemperatuur
50 gram kristalsuiker
Bakken
1 ei
water
Benodigdheden:
bakvorm
deegroller
kwastje voor het bestrijken
To do:
Voorbereiding:
- Verwarm oven voor op 220ĀŗC.
- Vet een ronde bakvorm met een diameter van 18 centimeter in met boter.
Brood:
- Warm melk in een steelpannetje op tot ongeveer 37ĀŗC.
- Los gist en suiker op in de melk.
- Doe de bloem in een beslagkom.
- Meng melkmengsel, ei, boter en vanillesuiker door de bloem.
- Voeg zout toe en kneed 10 minuten goed door tot soepel deeg.
- Doe in een kom, dek af met folie en laat 30 minuten rijzen.
Vulling:
- Meng suiker met kaneel en citroensap.
- Rol deeg uit tot een grote rechthoekige lap.
- Smeer de boter erover uit en bestrooi met suikermengsel en rol de lap op.
- Snijd de rol in stukken en zet deze rechtop in een ingevette bakvorm.
- Dek af met folie en laat nog 30 minuten rijzen.
Bakken:
- Klop het ei met paar druppels water even los in een bakje.
- Bestrijk het gerezen brood met ei.
- Zet het brood onderin de oven en verlaag de temperatuur naar 200ĀŗC. Bak hem in 35 minuten goudbruin.
Even af laten koelen, niet teveel want warm is hij zoooo lekker! En smullen maar.
![]() |
Follow
Reacties
Een reactie posten