Ile d'Oleron

Wij hebben een beetje een bijzondere manier van op vakantie gaan. We weten namelijk van te voren nooit waar we naartoe gaan. Dit jaar hadden we besloten dat we wel weer eens naar Frankrijk wilden, waarschijnlijk de westkust, maar verder hadden we nog geen idee.
Onze stelregel is: als de achterbank vervelend wordt, of we worden het zelf zat, stoppen we met rijden en zoeken we een camping. Gewoon op de ouderwetse manier, zonder internet maar met de campinggids.

Dit jaar zijn we naar vijf campings geweest, de eerste vier in Frankrijk en de laatste in België.

Door onze stelregel komen we wel eens op plekken terecht waar we anders niet gestopt zouden zijn, zo ook Ile d'Oleron. We stonden de week ervoor in Batz sur mer, we hadden hier heerlijk weer en er was veel te zien, voor de volgende camping wilden we niet al te ver rijden.
We pakten de kaart erbij en zagen dat er op een paar uur rijden een aantal eilanden waren (topografie van Frankrijk is voor mij geen parate kennis). Dit leek ons wel wat. Ik liet aan mijn moeder weten wat de plannen waren en zij vertelde dat dit eiland al een jaar of twintig op haar verlanglijstje stond en dat het eiland bekend staat om zijn stokrozen, nou dat hebben we geweten, stokrozen, stokrozen en nog eens stokrozen.

Wat heb ik genoten op Ile d'Oleron, we kwamen terecht op deze camping. Een schot in de roos, een natuurcamping met hele mooie plaatsen, geen boom teveel gekapt. Bijna geen animatie en op loopafstand van het strand.Een heerlijk strand

en prachtige dorpjes

Het eiland zelf is erg toeristisch maar op deze camping merkten we daar helemaal niets van.Kunstenaarshutten, oude vissershuisjes waar nu door kunstenaars in gewerkt wordt.
Prachtig! 
Stokrozen waar je maar kijken kunt...

We hebben een heerlijke week gehad op het eiland.
Het was alleen jammer dat de Franse boeren aan het protesteren waren waardoor we er niet meer vanaf kwamen ;)
Ik nam verschillende stokrooszaden mee in de kleuren geel, wit, lichtroze en zalm.
Als je interesse hebt kun je een reactie achter laten en dan stuur ik ze naar je op.

Liefs Ingeborg

Reacties

 1. Ik ben gek op stokrozen. Maar ik dacht dat het een soorten knolletjes waren. Ik wist niet dat je ze kon zaaien. Ik heb zelf een knolletje gepoot in de voortuin! Voor hoeveel verkoop je de zaadjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verkoop ze niet, ik geef ze weg :-)

   Verwijderen
  2. Wat lief van je! Ik zou ze graag willen. Kleur maakt niet uit alleen geel past niet zo goed in mijn tuin. Hoe geef ik je mijn adres? Groetjes Marrita

   Verwijderen
 2. Ik zou lichtroze wel heel gaaf vinden voor in de tuin!! Ik vroeg me altijd al af of stokrozen ook te koop waren.... Groetjes Agnessie81

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi eiland! Ook wel interesse in zaakjes :)

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Bol