Broodje

Met regenachtig weer heb ik altijd zin om wat te bakken. Maar zoals ik hier al schreef is het bakken van taart en cake niet altijd het antwoord op alles. Brood daarentegen had ik toch nodig voor vanavond. Het werd dus brood.

Persoonlijk vind ik de broodbakmachine echt het ondergeschoven kindje van de keukenapparatuur. Ik heb er al jaren een en met fases maak ik daar echt veel gebruik van.
Noem me een luie kok maar ik houd niet van kneden. Al dat deeg wat op je aanrecht, je kleren, de vloer en je kinderen gaat zitten. Niks voor mij. Met een broodbakmachine zoek je gewoon allemaal lekkere ingrediënten bij elkaar, gooit ze in de machine, drukt een paar knoppen in en je gaat op de bank zitten in heerlijke geuren terwijl dat ding het werk doet. Ideaal!Vanavond eten we een maaltijdsalade en daar wilde ik een Italiaans broodje bij.

Wat gebruikte ik:
420 gram bloem
240 ml water
2 el olijfolie
Flinke snuf zout
Zakje gist
Half potje zongedroogde tomaten (deze olie kan je ook gebruiken in plaats van olijfolie, krijg je een mooi rood broodje van)
Rozemarijn
Tijm
Bieslook
Knoflook (even in vieren snijden, de rest doet de machine).


Officieel moet je de kruiden erbij doen als de machine gaat piepen, ik mis dat piepje nogal eens dus meestal doe ik alles gewoon direct bij elkaar.

Tijdens het kneden

En klaar is je Italiaanse brood. Tijdens het afbakken heb ik er nog wat Parmezaanse kaas overheen geraspt


Even een kruidenbotertje erbij maken, erop smeren terwijl het brood nog warm is... Zo lekker!!
Eet smakelijk!

(wij hebben het avondeten niet gered ;))


Reacties

Populaire posts

Bol