donderdag 8 juni 2017

Zwarte bonenbrownie met dadel.

Vanmorgen stond ik in de keuken om deze brownie te bakken, niet echt een receptje wat je hier normaal snel tegen zou komen. Brownie wel natuurlijk, maar niet met deze ingrediënten.

Maar, ik kreeg zoveel respons op de foto in mijn stories, dat ik hier het recept maar even deel.

Het is dus een healthy brownie met lekker veel eiwitten, de voedingswaardes zal ik onderaan ook even plaatsen.









Ingrediënten:

  • blik zwarte bonen
  • 84 gram eiwitpoeder
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 100 gram dadels
  • 50 gram cacaopoeder
  • 30 gram gemengde ongebrande en ongezouten nootjes
  • 50ml water
Bereiding:
Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken, giet wat heet water op de ontpitte dadels zodat ze wat zachter worden. 
Ondertussen van alle andere ingrediënten (behalve de noten) een papje maken, dit kan je met je keukenmachine doen maar een (staaf)mixer weet er denk ik ook wel raad mee.
Bonen en uitgelekte dadels erbij. Zorg dat alles goed fijn is, anders zit je straks op een boon te kauwen. Is toch niet helemaal wat je wil proeven als je brownie eet ;)
Nootjes erdoor en voor 25 minuten op 180 graden in de oven.

Af laten koelen en in elf stukken snijden. 
Per stuk: 
  • 117 kcal
  • 34,4 gram koolhydraten
  • 4,2 gram vet
  • 12,5 gram eiwit
Ik hoor je denken, was hij te eten?
Ja, hij was zeker te eten. Maar, verheug je niet hierop. Want dan valt het vies tegen. Het is echt een lekkere snack als je op je macro's let. Maar als je het niet doet zou ik lekker de oude vertrouwde brownie maken ;)