zaterdag 7 januari 2017

Pavlova's met Nestléchoco #goudencombi

Vanaf aanstaande maandag gaat de rem erop. Even uit het maximaal snoepen en snacken en meer op de vitamines richten. Maar, ik ga er natuurlijk uit met een knal. En wel met deze pavlova's,

Laat je niet afschrikken door het woord pavlova. Het is echt niet zo moeilijk als het lijkt, als je een mixer en een oven hebt kun je het, geloof me. En anders mag je mij de schuld geven. Doe je mee?



Ingrediënten voor 12 mini pavlova's

  • 3 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 1 tl azijn
  • 1/2 eetlepel maizena
Topping: Ik gebruikte een rol Rolo's, een Kitkat, een Caramac, Bros bolletjes en een stuk witte Crunchy. Maar je kunt natuurlijk alles gebruiken wat je lekker lijkt. Het lijkt me ook heerlijk met stukjes Twix of Bounty.

Wat moet je doen?
  • Maak de kom waarin je gaat mixen vetvrij, ik doe dit altijd door er even met een siliconenkwastje wat azijn doorheen te vegen. Ook de mixer neem ik hiermee onder handen. Hoeft niet secuur maar zorg dat alles even een kwastje gezien heeft. Overtollig azijn verwijder je eenvoudig door de kom even op z'n kop te zetten.
  • Doe de eiwitten in de kom en klop ze schuimig, al kloppend langzamerhand de suiker, maizena en de azijn toevoegen. De eiwitten zijn stijf genoeg als je de kom op zijn kop kan houden en er valt niets uit. (Niet te vroeg proberen dus)
  • Vul een muffinvorm met siliconenvormpjes en doe in elke vorm een flinke schep eiwitschuim, je kunt er ook voor kiezen om op een bakpapier een grote cirkel van eiwitschuim te maken, dan krijg je meer een taart idee.
  • In deze vorm(pjes) druk je alle chocolaatjes die ik hierboven al noemde. Net zoveel als je lekker lijkt.j
  • Dat was het! Schuif je muffinvorm, of de bakplaat in de oven, op 100 graden, voor ongeveer twee uurtjes. Even af laten koelen en als je er écht helemaal voor wil gaan nog een dotje slagroom toevoegen.
Eet smakelijk!