Dadeltaart

Hoe kan ik beter vieren dat ik terug ben van vakantie dan met een heel erg lekker recept?

Ik kon het niet bedenken. Dus vandaar, deze heerlijke dadeltaart. Ben je nog op vakantie als je dit leest? Neem de dadels daar mee, nog lekkerder!

Uiteraard ga ik nog wat vakantie highlights met jullie delen, no worries.


Ingrediƫnten:

  • 500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden
  • 250 gram roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt
  • 1 rol Maria biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm)
  • 1 eitje
  • Laat de boter zachtjes smelten in een pan
  • Suiker toevoegen en goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost
  • Ei met garde goed loskloppen en toevoegen; eventjes doorkoken terwijl je blijft roeren, anders wordt het roerei
  • Dadels erbij, goed doorroeren
  • Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen. Je hebt nu een lekkere kleverige massa
  • Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden. 
  • De taart moet 1½ cm dik zijn. Als de taart is afgekoeld kun je hem aansnijden, snijd hem niet te groot want het is onwijs machtig. Enjoy!


De andere taartjes en cakes die ik maakte vind je hier





Populaire berichten