zaterdag 9 juli 2016

Citroencake met frambozen uit de Airfryer

Twee keer in een week een receptje, dat doe ik normaal gesproken nooit. Maar als je je diploma op mag halen na drieƫnhalf jaar buffelen kan je best een uitzondering maken. Ik slaagde in april al (daar kun je hier meer over lezen). Maar moest tot afgelopen vrijdag wachten op de diplomauitreiking, best gek. In mijn hoofd was het stukje studeren eigenlijk alweer afgesloten, maar als je daar dan weer bent is het snel weer vertrouwd. Om het niet zomaar voorbij te laten gaan bakte ik een taartje in de Airfryer, deze week deed ik dat ook al met een perzikgebakje voor Lies, nu bakte ik iets voor ons allemaal.
Ik volgde dit recept van Laura's Bakery, en paste het hier en daar wat aan.

Cake
200 gram bloem (+ een eetlepel)
2 tl bakpoeder
snufje zout
170 ml yoghurt
200 gram suiker
3 eieren
citroenrasp van een hele citroen
1 tl vanille extract
100 ml zonnebloemolie
150 gram frambozen

Siroop
80 ml citroensap
45 gram suiker

Glazuur
100 gram poedersuiker
2-3 el citroensap

Mix de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Een voor een voeg je de yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, vanille extract en zonnebloemolie erbij.
Meng de frambozen met een eetlepel bloem en spatel ze dan voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven vorm die in je Airfryer past.

Bak de cake in 40 minuten gaar op 150 graden, check met een sateprikker of hij in het midden ook mooi gaar is.

Laat de cake  10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.

Terwijl de cake afkoelt maak je de siroop. In een steelpan op middelhoog vuur roer je het citroensap en suiker tot de suiker is opgelost. Laat dan nog drie minuten doorkoken.

Als de cake helemaal afgekoeld is prik je zoveel mogelijk gaatjes in de cake, daarna smeer je de cake in met de siroop, net zolang tot alle siroop in de cake getrokken is.

Ten slotte maak je van het citroensap en de poedersuiker een glazuur, druppel dit over de cake en laat het uitharden. Een arbeidsintensief werkje deze cake maar zo ontzettend de moeite waard, hij was binnen no-time weg ;).