Urban Jungle Bloggers: kitchen greens

Het is alweer halverwege de maand (wat gaat dat alweer snel) en dus tijd voor Urban Jungle Bloggers. Het thema deze maand; de keuken.

Toen ik het onderwerp las baalde ik, na de kerst waren veel kruidenplantjes opgebruikt en plantte ik ze in de tuin om daar verder te groeien. Ik heb een vrij grote tuin voor midden in de stad en verbouw daar veel groenten, fruit en kruiden. Maar daarover een andere keer meer. Nu over het groen in de keuken.

Scroll down for English.








Toch even terug naar de tuin, de tomaten hadden dit jaar niet veel vruchten. Het voorjaar kwam laat op gang, ik had niet voorgezaaid. En in de tuin is min en min geen plus. Toen de herfst zijn aantreden deed had ik nog een aantal tomatenplantjes die net opkwamen. Dat is natuurlijk zonde dus ik zette ze in potjes en liet ze binnen overwinteren.
Inmiddels staat er een uit de kluiten gegroeide tomatenplant voor het keukenraam te bloeien dat het een lieve lust is. Maar vruchten, ho maar. Ik denk dat tomaten graag buiten groeien en niet binnen.
De botanische poster is van Sissy Boy 
 Klokje van Zuiver, bak van Brabantia






















Zo heb je een beeld van ons kleine keukentje. Klein maar alles zit erin.
 De pot is een DIY'tje zoals deze
Hier zie je de tomatenplant. 





































Tomatenplant in bloei. 

Door het raam (wat nodig eens gewassen mag worden) zie je m'n rubberlaarzen, klaar voor gebruik. Na de wintersport begin ik met voorzaaien en staat de vensterbank hier vol met zaailingen. Tegen die tijd plaats ik hier een update.

Als je het leuk vindt om mijn andere blogs voor Urban Jungle Bloggers terug te lezen kun je hier kijken.











































It's been half way through the month (time flies!) and therefore it’s time for Urban Jungle Bloggers. The theme this month; the kitchen. 
When I read the topic I regretted that after Christmas many herbal plants were used up and I planted them in the garden to continue to grow. 
I have a fairly large garden considering we live in the center of the city. I try to grow lots of vegetables, fruit and herbs. 
More about that another time more. Back to the green in the kitchen.  
We did not have lots of tomatoes this year. Spring came late, I had not pre-seeded. When autumn came I still had a number of tomato plants that just stood up.
That is, of course, a waste so I put them in jars and took them in for winter. There is now an oversized grown tomato plant for the kitchen window to flowering as if it’s life is depending on it (and off course it is) But fruits, no sir.


I guess tomatoes like to grow outside and not inside. Can't blame them.

Through the window (that’s really dirty) you'll see my rubber boots, ready for use. After the skiing holiday I start sowing and the window sill will be full of seedlings. By that time I place an update about my kitchen greens, promise.

If you like you can see my other posts for UJB here. 

Love,
Ingeborg

Populaire berichten