dinsdag 29 december 2015

Nu kan het nog cheesecake

Voor iedereen die vanaf 1 januari vreselijk op dieet gaat heb ik nog dit heerlijke recept wat je absoluut nog gegeten moet hebben in 2015. Een beetje van Nigella en een beetje van mezelf.

Het was mijn bedoeling om ook nog wat foto's te maken van een doorsnede maar helaas, de taart was al op. Zo lekker is hij dus. Op voor je er erg in hebt.













Wat heb je nodig?
100 gram bastognekoek
40 gram gesmolten boter
750 gram monchou
150 gram suiker
2 eetlepels bloem
rasp van een citroen
1 theelepel vanille extract
3 eieren
2 eierdooiers
125 gram crème fraiche
(je snapt nu wel waarom ik dit recept in januari niet meer deel toch?)

Zie je hoe dit kookschrift eruit ziet? Zo vaak heb ik deze cheesecake al gemaakt,
echt de moeite waard dus ;)





















Wat moet je doen?
Verkruimel de biscuits in de keukenmachine of sla ze aan gort met je deegroller. Roer hier de boter door. Dit mengsel doe je in een (ingevette) springvorm. Zet hem 10 minuten in de oven op 180 graden.
Haal de bodem eruit en draai de temperatuur van je oven naar 200 graden.

Klop de monchou en doe de ingrediënten er een voor een bij, als laatste de crème fraiche. Een kwartiertje in de oven.
Temperatuur terugdraaien naar 100 graden, nu nog een uur afbakken.
Af laten koelen en een nachtje in de koelkast.




















Heb je zin om nog meer te bakken? Hier vind je alle recepten die ik dit jaar maakte.

Fijne jaarwisseling allemaal!
Liefs Ingeborg

P.S. Je kunt nog steeds de 2016 poster downloaden. Klik