zondag 20 december 2015

Christmascake

Zie je hoe deze taart eruit ziet? Hij smaakt nóg beter.
Met kerst mag je altijd extra je best doen en uitpakken, dat laat ik me geen twee keer zeggen.

M'n liefste vriendin is toevallig ook de beste taartenbakster die er is dus vroeg ik haar om voor mij een kersttaartje te maken die door jullie makkelijk nagemaakt kan worden.


Klaar voor?

Dit heb je nodig:

  1. Een cake, zo simpel mogelijk, de lekkere smaken voeg je straks nog toe
  2. Vulling, wij gebruikten botercrème, chocoladepudding, kerstkransjes én kerstkoekjes (ik zei toch dat ik uit ging pakken)
  3. Fondant
  4. Een lint


Dit moet je doen:

 De cake moet gevuld, je snijdt dus lagen. Wij gingen voor drie lagen, wil je het wat rustiger aan doen dan doe je gewoon minder lagen.
 
 
Zei ik al dat we uit gingen pakken? Dit is slagroom met kerstkoekjes.. Juul vindt het ook heerlijk ;)



Op iedere laag een 'bruggetje' van botercrème,de eerste en derde laag worden gevuld met slagroom en kerstkoekjes, de tweede met chocoladepudding en kerstkransjes.

Met je paletmes de zijkanten glad strijken. En dan bekleden met de fondant.
Het leukste, decoreren. Wij maakten hulstblaadjes en besjes van fondant. Als je iets meer uit wilt pakken staan op Pinterest de leukste ideeën.
 

 

 En dan heb je dus dit. Een heerlijke, heerlijke, heerlijke feestelijke kersttaart.
Ja, het is even werk. En ja, het is het waard.

In januari zien we wel weer verder ;).






















Fijne kerst allemaal!