Carrotcake

In onze tuin groeien naast veel bloemen ook groente en fruit. De worteltjes moesten er nodig uit én er moest nodig gebakken worden. Worteltaart dus. Ik wilde een lekkere grote taart en wat cupcakes om in te vriezen.




Nodig voor een taart en twaalf cupcakes:

700 gram wortelen (uit je eigen tuin maar van de supermarkt mag natuurlijk ook)
200 gram bruine basterdsuiker
300 gram witte suiker
375 gram bloem
Paar handjes studentenhaver
4 eieren
235 ml zonnebloemolie
zakje vanille suiker
Half zakje bakpoeder
restje vers sinaasappelsap
1 tl zout
4 tl kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemberpoeder

Voor de roomkaasfrosting
200 gram roomkaas

Flink wat poedersuiker
rasp van 1 citroen
sap van een halve citroen

Wat je moet doen:
Rasp de wortels in de keukenmachine (of laat je kind dit doen, mijne vindt dit enig!) Meng de geraspte wortels met de bruine suiker in een kom en zet even weg.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en doe de papieren cupcakevormpjes in de cupcake bakplaat. 
Klop de eieren los in een kom en voeg de witte suiker, zonnebloemolie en vanille toe. Zeef de bloem en meng dit erdoorheen. Voeg het bakpoeder, zout en specerijen toe. Pak het restje sinaasappelsap en doe dit erbij. Roer alles goed door elkaar zodat er een zoete natte massa ontstaat.
De handjes studentenhaver erbij, even mixen. Roer ten slotte het wortelmengsel erdoorheen.
Vul de cupcakes ongeveer tot de helft van de vormpjes en doe de rest in de taartvorm. 

Bak de cupcakes in ongeveer 30 minuten totdat ze gaar zijn. Laat de taarten 10 minuten langer staan. Zet de oven uit maar haal de taart er pas uit als de oven helemaal afgekoeld is. Haal de vorm los en laat hem vervolgens helemaal afkoelen.
Maak ondertussen de roomkaasfrosting. Meng de roomkaas met de citroenrasp, poedersuiker en citroensap. Spatel dit over de taart of serveer het ernaast. 


Wil je de taart van te voren maken? Bewaar de taart en frosting dan apart in de koelkast en spatel net voor gebruik de frosting over de taart.

Eet smakelijk!!

Populaire berichten